Autorităţile din Alba cer carantinarea totală a unei localităţi. 11 persoane de aici au coronavirus

  • Autorităţile din Alba cer carantinarea totală a unei localităţi
  • 11 persoane de aici au coronavirus
  • Numărul total al infecţiilor pe întreg judeţul este de 33
1541 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Alba cer carantinarea totală a unei localităţi. 11 persoane de aici au coronavirus

Autorităţile din Alba cer carantinarea totală a unei localităţi

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba a propus autorităţilor centrale carantinarea comunei Ciuruleasa unde un număr de 11 persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus, acestea fiind internate în spital.

Reprezentanţii DSP Alba au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că majoritatea persoanelor active din Ciuruleasa lucrează în Abrud sau Câmpeni iar carantinarea se impune pentru a evita extinderea infectărilor în cele două oraşe.

„Specialiştii DSP au făcut o analiză amănunţită a localizării cazurilor în comuna Ciuruleasa, precum şi a traseului zilnic pe care locuitori ai comunei îl practică. Având în vedere că majoritatea persoanelor active din comună lucrează în Abrud sau Câmpeni, pentru a evita extinderea în oraşele menţionate, DSP Alba a propus CJSU măsuri de intensificare a izolării, fiind propusă şi carantinarea comunei. La rândul său, CJSU Alba a propus autorităţilor centrale carantinarea comunei Ciuruleasa în condiţiile în care decizia de carantinare se ia la nivel central, conform legii”, au spus reprezentanţii DSP Alba.

Aceştia susţin că, în urma măsurii, trebuie să fie protejaţi atât locuitorii din Ciuruleasa, cât şi cei din Abrud şi Câmpeni sau din restul judeţului Alba.

În Ciuruleasa sunt confirmate pozitiv cu coronavirus un număr de 11 persoane, acestea fiind internate la Spitalul Judeţean din Alba Iulia, la un centru de dializă din municipiu şi în Blaj.

În judeţ sunt, în total, 33 de persoane infectate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici