Autorul „Crimei de la Delfinariu” a fost condamnat definitiv la peste 26 de ani de închisoare

Nicolae Filimon, tânărul acuzat că a înjunghiat o vânzătoare din Constanţa a fost condamnat, definitiv, la 26 de ani de închisoare, după ce Curtea de Apel Constanţa a respins ca nefondate apelurile depuse de familia victimei, relatează corespondentul MEDIAFAX.

876 afișări
Imaginea articolului Autorul „Crimei de la Delfinariu” a fost condamnat definitiv la peste 26 de ani de închisoare

Autorul „Crimei de la Delfinariu” a fost condamnat definitiv la peste 26 de ani de închisoare (Imagine: Hepta/ Arhiva Foto Mediafax)

Curtea de Apel Constanţa a admis apelul depus de Nicolae Filimon şi a dispus reducerea pedepsei iniţiale, de 28 de ani şi patru luni de închisoare, la cât fusese condamnat de Tribunalul Constanţa, la 26 de ani de închisoare cu executare.

Astfel, rejudecând, magistraţii au decis condamnarea lui Nicolae Filimon la pedeapsa de trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată pe care au contopit-o cu pedeapsa de 25 de ani de închisoare aplicată pentru omor calificat. În final, instanţa a aplicat pedeapsa cea mai grea, de 25 de ani de închisoare, la care se adaugă un spor de un an de închisoare - reprezentând un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, rezultând o pedeapsă principală de 26 ani de închisoare, ce va fi executată în regim de detenţie. Celelalte dispoziţii ale sentinţei date Tribunalul Constanţa au fost menţinute, respectiv plata despăgubirilor către familia victimei. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Nicolae Filimon, de 31 de ani, este acuzat că, în data de 27 mai 2016, a omorât o vânzătoare din Constanţa, pe care a lovit-o cu cuţitul de nu mai puţin de 10 ori. La audieri, el le-a spus procurorilor că în seara respectivă era supărat, deoarece în urmă cu o lună îl părăsise prietena. Motiv pentru care a băut un litru de ţuică, după care a luat un cuţit şi a pornit către sora fostei iubite, pe care o considera vinovată de despărţire. Pe drum, Nicolae Filimon a vrut să fumeze şi a intrat într-un chioşc de ziare aflat în zona Delfinariului din Constanţa, cerând vânzătoarei, sub ameninţarea cuţitului, ţigări. Sursele citate spun că femeia s-a speriat şi a început să strige, iar bărbatul a înjunghiat-o, după care a fugit. Victima a murit după câteva ore la spital. Tânăra, care lucra ca vânzătoare în chioşcul în care a fost atacată, avea 33 de ani şi era mamă a două fetiţe, de 4 şi 6 ani.

În 5 ianuarie 2017, Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Nicolae Filimon la 10 ani de închisoare, pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de tâlhărie calificată, şi la 25 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Instanţa a contopit pedepsele aplicate, stabilind drept rezultantă pedeapsa cea mai grea, sporită cu o treime din cealaltă pedeapsă, iar Filimon urma să execute, în total, 28 de ani şi patru luni de închisoare.

De asemenea, magistraţii l-au mai obligat pe inculpat şi la plata a câte 250.000 de lei către şase dintre membri familiei victimei, reprezentând prejudiciul moral, şi a câte 500 de lei/lună, în favoarea celor două fete minore ale femeii, până la împlinirea vârstei de 18 ani, reprezentând prestaţie lunară periodică. Totodată el mai are de plătit peste 7.500 de lei - reprezentând prejudiciul material către soţul victimei, şi alte 4.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici