Avalanşă mortală în Bucegi. UPDATE: Salvamontiştii au întrerupt căutările în Munţii Bucegi, unde a murit un bărbat/ Risc moderat pentru astfel de fenomene în zilele următoare

O avalanşă s-a produs, duminică, în Masivul Bucegi, surprinzând un grup de turişti. Primele date arată că un bărbat a fost găsit mort.

10562 afișări
Imaginea articolului Avalanşă mortală în Bucegi. UPDATE: Salvamontiştii au întrerupt căutările în Munţii Bucegi, unde a murit un bărbat/ Risc moderat pentru astfel de fenomene în zilele următoare

Avalanşă în Bucegi. Un om a murit/ Risc moderat de avalanşe în munţii Bucegi şi Făgăraş

UPDATE 19.00 Salvamontiştii au întrerupt căutările în Munţii Bucegi, unde a murit un bărbat surprins de avalanşă

Salvamontiştii din Buşteni anunţă că sunt nevoiţi să întrerupă căutările în Munţii Bucegi, în zona în care duminică un bărbat surprins de avalanşă a murit. Căutările vor fi reluate luni şi tot atunci va fi recuperat trupul bărbatului.

Salvamontiştii anunţă întreruperea căutărilor în Munţii Bucegi din cauza întunericului.

Căutările vor fi reluate luni dimineaţă şi tot atunci va fi recuperat de pe munte trupul bărbatului.


Duminică, o avalanşă s-a produs în Munţii Bucegi, surprinzând un grup de turişti pe Valea Morarului, într-o zonă care nu este traseu turistic. Un bărbat surprins de avalanşă a fost găsit mort. Salvamontiştii din Buşteni anunţau că avalanşa ”a produs cel puţin o victimă” şi că cercetează zona pentru a afla dacă mai erau şi alte persoane surprinse de avalanşă.

Salvamontiştii din Buşteni intervin, duminică, în Masivul Bucegi, unde s-a produs o avalanşă, pe Valea Morarului, într-o zonă care nu este traseu turistic.

Avalanşa a suprins un grup de turişti, iar primele informaţii arată că un bărbat a murit.

Şefului Salvamont Prahova, Daniel Banu, a declarat pentru MEDIAFAX că avalanşa s-a produs pe partea superioară a Văii Morarului.

”A suprins un grup de turişti. Ei au sunat şi după ajutor. Este un bărbat decedat, aşa au spus prietenii lui care au ajuns la el. Nu este acoperit de zăpadă. Au plecat salvamontiştii de la Refugiul Babele spre ei”, a declarat Banu.

Acesta nu a putut preciza ce anume a declanşat avalanşa.

La rândul lor, salvamontiştii din Buşteni anunţă că intervin pe Valea Morarului, ”unde o avalanşă a produs cel puţin o victimă”.

Salvamontiştii cercetează acum întreaga zonă pentru a afla dacă mai sunt şi alte persoane surprinse de această avalanşă.

Risc moderat de avalanşe în munţii Bucegi şi Făgăraş

Meteorologii avertizează că riscul de producere de avalanşe este, de duminică până marţi, moderat la peste 1.800 de metri altitudine în munţii Bucegi şi Făgăraş (versantul nordic). Stratul de zăpadă măsoară 65 de centimetri la Vârful Omu şi 65 de centimetri la Bâlea-Lac.

Riscul moderat de avalanşă este de gradul doi pe o scară de la unu la cinci.

În zona montană înaltă stratul de zăpadă măsura duminică dimineaţă 65 de centimetri la Vârful Omu şi 44 de centimetri la Bâlea-Lac, din care ultimii 15 centimetri s-au depus în ultimele 24 de ore.

În următoarele două zile, temperaturile vor fi negative, cu temperaturi maxime cuprinse între minus 11 şi minus 6 grade, iar cele minime între minus 14 şi minus 10 grade.

Intensificările vântului au favorizat formarea plăcilor de vânt. Vor fi ninsori temporare, slabe cantitativ, care vor depune un strat nou de până în 10 centimetri.

Potrivit unei informări nivometeorologice transmise duminică de către meteorologi, riscul de avalanşă este moderat la altitudini de peste 1.800 de metri. Sub 1.800 de metri stratul de zăpadă este mic, iar riscul de avalanşă este neînsemnat.

O avalanşă s-a produs, duminică, în Masivul Bucegi, pe Valea Morarului. Primele informaţii arată că un bărbat surprins de avalanşă a murit, salvamontiştii din Buşteni intervenind pentru a afla dacă mai sunt şi alte persoane surprinse de avalanşă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici