Avertismentul şefului ONU: egalitatea de gen va fi realizată peste 300 de ani

  • Progresul în ceea ce priveşte egalitatea de gen „dispare sub ochii noştri", a declarat secretarul general al ONU, António Guterres, în faţa Comisiei privind statutul femeii.
  • Egalitatea de gen va fi realizată peste 300 de ani, a mai spus Guterres.
1356 afișări
Imaginea articolului Avertismentul şefului ONU: egalitatea de gen va fi realizată peste 300 de ani

Guterres a ţinut discursul înainte de Ziua Internaţională a Femeii, care va avea loc pe 8 martie. El a declarat că egalitatea de gen este „la 300 de ani distanţă", potrivit ultimelor estimări ale UN Women, organizaţia ONU dedicată egalităţii de gen şi emancipării femeilor.

Guterres a vorbit despre ratele ridicate ale mortalităţii materne, despre faptul că fetele sunt forţate să se căsătorească timpuriu şi despre fetele răpite şi agresate pentru că merg la şcoală, susţinând că speranţa de a realiza egalitatea de gen „este din ce în ce mai îndepărtată".

În discursul său, Guterres nu a menţionat Iranul, însă a vorbit despre Afganistan unde, potrivit lui, „femeile şi fetele au fost şterse din viaţa publică".

„Drepturile femeilor sunt abuzate, ameninţate şi încălcate în întreaga lume", a spus Guterres.

Pentru a realiza egalitatea de gen, Guterres a făcut apel la acţiuni „colective" şi „urgente", plecând de la creşterea educaţiei, a veniturilor şi a ocupării forţei de muncă pentru femei şi fete, în special în ţările în curs de dezvoltare din sudul lumii, şi ajungând până la promovarea participării femeilor şi fetelor în domeniul ştiinţei şi tehnologiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici