Avertizare Infotrafic: Vizibilitate redusă pe drumuri din jumătate de ţară, din cauza ceţii dense

Circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat, luni dimineaţa, pe drumuri din jumătate de ţară, din cauza ceţii dense. Pe alocuri, vizibilitatea scade sub 50 de metri, iar poliţiştii le recomand şoferilor să circule cu viteză redusă.

118 afișări
Imaginea articolului Avertizare Infotrafic: Vizibilitate redusă pe drumuri din jumătate de ţară, din cauza ceţii dense

Avertizare Infotrafic: Vizibilitate redusă pe drumuri din jumătate de ţară, din cauza ceţii dense

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat, luni dimineaţa, din cauza ceţii dense, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, iar pe alocuri chiar sub 50 de metri.

Fenomenul ceţii este prezent pe mai multe artere rutiere din 23 de judeţe ale ţării, respectiv Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Giurgiu (DN5 Daia – Bucureşti), Covasna, Harghita, Sibiu, Mureş, Caraş-Severin, Arad, Bihor, Timiş, Hunedoara, Cluj, Bistriţa – Năsăud, Bacău, Galaţi, Vrancea, Vaslui, Alba, Braşov, Olt (DN6 Caracal - Mihaeşti, DN64 Caracal - Piatra şi DN 54 Caracal – Corabia) şi Dolj.

De asemenea, în condiţii de ceaţă, cu vizibilitate redusă, pe alocuri, sub 100 de metri, se circulă şi pe autostrada A1 Sibiu – Deva şi A3 Turda –Borş.

Poliţiştii le recomandă şoferilor ca pe timp de ceaţă să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din faţă şi să folosească corespunzător luminile. De asemenea, pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să circule cu mare atenţie, deoarece e timp de ceaţă este dificul să fie vizibili în trafic.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, mai multe atenţionări cod galben de tip nowcasting care semnalează ceaţă şi chiciură în 23 de judeţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici