Avioane F-16 ale SUA au ajuns la Baza aeriană Borcea pentru a consolida misiunea de poliţie aeriană a NATO în România

Un detaşament al Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE), compus din aproximativ 100 de militari şi patru aeronave F-16 Fighting Falcon, au sosit vineri, 22 septembrie, în Baza 86 aeriană „Locotenent Gheorghe Mociorniţă” de la Borcea, transmite Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

1494 afișări
Imaginea articolului Avioane F-16 ale SUA au ajuns la Baza aeriană Borcea pentru a consolida misiunea de poliţie aeriană a NATO în România

„Militarii americani vor executa misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, precum şi misiuni de antrenament în comun cu militari şi aeronave F-16 Fighting Falcon din cadrul Forţelor Aeriene Române”, a anunţat MApN într-un comunicat oficial.

„Misiunile de poliţie aeriană şi cele de instruire desfăşurate în comun contribuie la creşterea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii între Forţele Aeriene Române şi cele ale SUA”, adaugă sursa citată.

Secretarul de Stat Antony Blinken a anunţat în data de 8 septembrie, după discuţii cu ministrul de Externe Luminiţa Odobescu, o nouă rotaţie a unor avioane de luptă F-16 suplimentare ale SUA pentru a consolida misiunea de poliţie aeriană a NATO în România.

Decizia a fost luată în contextul fragmentelor de drone căzute pe teritoriul României, la graniţa cu Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici