Avion de mici dimensiuni, aterizare forţată în Harghita / Ambele persoane au fost recuperate de salvatori

Un avion de mici dimensiuni care împrăştia substanţă antirabică a aterizat forţat în zona Vârfului Mădăraşi din judeţul Harghita. La bord se aflau pilotul şi copilotul, care au ieşit imediat. Oamenii au fost recuperaţi în viaţă de salvatori.

1712 afișări
Imaginea articolului Avion de mici dimensiuni, aterizare forţată în Harghita / Ambele persoane au fost recuperate de salvatori

Un avion de mici dimensiuni a aterizat fortat în Harghita

UPDATE15.20: A doua persoană care a aterizat forţat în Harghita, recuperată

A doua persoană din avionul care a aterizat forţat, joi, în zona montană a judeţului Harghita a fost preluată de elicopter. Ambele victime sunt conştiente şi comunică în limba engleză cu salvatorii, fiind cetăţeni străini.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), a fost preluată şi a doua victimă care a aterizat forţat în judeţul Harghita.

Ambele victime sunt conştiente şi cooperante.

IGSU anunţă că una dintre victime va fi transportata la Spitalul Municipal Odorheiul Secuiesc cu o ambulanţă SMURD, iar cea de-a doua va fi transportata cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş.

„Atât pilotul, cât şi copilotul sunt cetăţeni străini, iar relaţionarea acestora cu echipajele de urgenţă se realizează în limba engleză”, spun reprezentanţii IGSU.

Un avion de mici dimensiuni, care împrăştia substanţă antirabică, a aterizat forţat în zona Vârfului Mădăraşi din judeţul Harghita. Avionul a luat foc imediat după aterizare, potrivit datelor furnizate de cel care a anunţat accidentul.

UPDATE 13.23: Elicopterul SMURD nu poate ateriza pentru evaluarea medicală a pilotului şi copilotului din avion

Elicopterul SMURD nu poate ateriza pentru evaluarea medicală a pilotului şi copilotului din avionul care a aterizat forţat, joi, în zona montană a judeţului Harghita. Un medic va fi coborât din elicopter pentru a acorda asistenţă celor doi.

Un elicopter SMURD a ajuns în zona montană, greu accesibilă, în care avionul de mici dimensiuni a aterizat forţat. „Având în vedere că terenul nu permite aterizarea, un medic SMURD va coborî prin troliere, pentru evaluarea medicală a celor doi”, au transmis reprezentanţii IGSU.

Un avion de mici dimensiuni, care împrăştia substanţă antirabică, a aterizat forţat în zona Vârfului Mădăraşi din judeţul Harghita. Avionul a luat foc imediat după aterizare, potrivit datelor furnizate de cel care a anunţat accidentul.

La bord se aflau pilotul şi copilotul, care au ieşit imediat.

Ambele persoane sunt conştiente, fără răni grave şi urmează să fie evaluate de catre echipajele medicale, anunţă IGSU.

Spre locul incidentului se deplasează şi trei echipaje de salvatori cu mijloace 4x4.


Potrivit datelor furnizate de apelant, după aterizare, avionul a luat foc.

La bord se aflau pilotul şi copilotul, care eu ieşit imediat.

Ambele persoane sunt conştiente, fără răni grave şi urmează să fie evaluate de catre echipajele medicale, anunţă IGSU.

”Având în vedere altitudinea mare la care a avut loc incidentul, se deplasează 3 echipaje de salvatori cu mijloace 4x4”, adaugă sursa citată.

Pentru recuperarea celor două persoane din avion a plecat în zonă un elicopter SMURD.

Taguri:
avion,
prăbuşire,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici