Avocatul lui Ridzi: Acuzele sunt ridicole, am aflat din presă încadrările juridice ale faptelor

Avocatul Alexandru Chiciu, care o reprezintă pe Monica Iacob Ridzi, califică drept "ridicole" noile acuzaţii aduse acesteia, precizând că a aflat din presă încadrările juridice ale faptelor imputate fostului ministru al Tineretului şi Sportului.

45 afișări
Imaginea articolului Avocatul lui Ridzi: Acuzele sunt ridicole, am aflat din presă încadrările juridice ale faptelor

Avocatul lui Ridzi: Acuzele sunt ridicole, am aflat din presă încadrările juridice ale faptelor (Cristi Movilă/Mediafax Foto)

"Nu mi s-au adus la cunoştinţă elemente concrete cu privire la cererea de învinuire. Nu am cunoscut că faţă de Monica Iacob Ridzi se va dispune solicitarea de aviz de urmărire penală", a declarat Chiciu pentru MEDIAFAX.

DNA a sesizat procurorul general să solicite Parlamentului urmărirea penală şi ministrul Justiţiei să ceară încuviinţare apercheziţiei informatice în cazul fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi, pentru abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi infracţiuni la legea contabilităţii

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a sesizat procurorul general, Codruţa Kovesi, pentru a solicita Parlamentului României - Camera Deputaţilor, în baza dispoziţiilor articolului 109 alineatul 2 din Constituţia României, articolului 12 şi articolului 19 din Legea 115/1999, republicată, privind responsabilitatea ministerială, precum şi ale Deciziei nr.270/10 martie 2008 a Curţii Constituţionale, urmărirea penală faţă de Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Ministerului Tineretului şi Sportului, în prezent deputat, se arată într-un comunicat de marţi al procurorilor.

Fostul ministrul al Tineretului este acuzat, într-un nou dosar de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată, uz de fals în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legea contabilităţii, în formă continuată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici