Baba: Banii transferaţi de la Educaţie în Fondul de rezervă al Guvernului nu au mers la primării PDL

Fostul ministru Cătălin Baba a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că niciun leu din banii alocaţi de Ministerul Educaţiei pentru Fondul de rezervă al Guvernului nu a ajuns la primării ale PDL şi că premierul Ponta a spus "un neadevăr" atunci când a afirmat contrariul.

192 afișări
Imaginea articolului Baba: Banii transferaţi de la Educaţie în Fondul de rezervă al Guvernului nu au mers la primării PDL

Cătălin Baba (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Ministerul Educaţiei a alocat pentru fondul de rezervă 30 de milioane de lei, din care au fost cheltuiţi 11 milioane, pentru suplimentarea fondurilor necesare achiziţiei mobilierului clasei pregătitoare, achiziţia fiind în licitaţie pe SEAP. Restul de 19 milioane de lei au rămas în buget, putând fi utilizaţi de guvernul Ponta pentru educaţie, inclusiv pentru majorarea sumelor acodate cadrele didactice implicate în examenele naţionale", a precizat fostul ministru al Educaţiei.

Cătălin Baba a comentat şi afirmaţia ministrului demisionar al Educaţiei potrivit căreia fostul Guvern a transferat 200 milioane lei din bugetul Ministerului Educaţiei către Fondul de rezervă, banii fiind acordaţi ulterior primăriilor PDL.

"Suma de 200 milioane de lei, despre care ministrul demisionar Mang a spus că aş fi alocat-o primăriilor, nu există. Dacă ar fi fost adevărat, ar trebuie să existe o hotărâre de guvern în acest sens, un ordin de ministru, iar documentul s-ar găsi în Monitorul Oficial. Este din nou o dovadă că reprezentanţii cabinetului Ponta nu cunosc mecanismele financiare ale guvernării. Ar fi bine să se informeze", a spus Baba.

Premierul Victor Ponta a acuzat fostul Guvern Ungureanu că, în aprilie, a retras domeniului educaţiei 30 milioane lei, bani pe care i-a transferat la Fondul de rezervă şi ulterior către primăriile PDL.

El a arătat, vineri, că banii au fost retraşi în două tranşe, de 11 milioane lei şi 19 milioane lei, şi a susţinut că actualul Guvern nu va mai tăia din bugetul Ministerului Educaţiei până la sfârşitul acestui an.

Premierul a afirmat totodată că o parte din sumele care vor fi recuperate de la primării vor fi utilizate pentru dotarea cu aparate de supraveghere video a celor 6.400 săli de şcoală utilizate la examene.

Ministrul demisionar al Educaţiei, Ioan Mang, a declarat, miercuri, că fostul Guvern a transferat 200 milioane lei din bugetul Ministerului Educaţiei către Fondul de rezervă, banii fiind acordaţi ulterior primăriilor PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici