Ponta acuză Guvernul Ungureanu că a retras 30 milioane de lei din educaţie pentru primării PDL

Premierul Victor Ponta a acuzat fostul Guvern Ungureanu că, în luna aprilie, a retras domeniului educaţiei 30 milioane lei, bani pe care i-a transferat la Fondul de rezervă şi ulterior către primăriile PDL.

303 afișări
Imaginea articolului Ponta acuză Guvernul Ungureanu că a retras 30 milioane de lei din educaţie pentru primării PDL

Victor Ponta (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

El a arătat că banii au fost retraşi în două tranşe, de 11 milioane lei şi 19 milioane lei, şi a susţinut că actualul Guvern nu va mai tăia din bugetul Ministerului Educaţiei până la sfârşitul acestui an.

Premierul a afirmat totodată că o parte din sumele care vor fi recuperate de la primării vor fi utilizate pentru dotarea cu aparate de supraveghere video a celor 6.400 săli de şcoală utilizate la examene.

Ministrul demisionar al Educaţiei, Ioan Mang, a declarat, miercuri, că fostul Guvern a transferat 200 milioane lei din bugetul Ministerului Educaţiei către Fondul de rezervă, banii fiind acordaţi ulterior primăriilor PDL

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici