Babele şi Sfinx-ul rămân în Prahova. Autorităţi: monumentele naturale aparţin oraşului Buşteni

  • Monumentele naturale Babele şi Sfinx sunt şi rămân în domeniul public al oraşului Buşteni, a anunţat, luni, Prefectura judeţului Prahova.
  • Precizarea a fost făcută după apariţia unor informaţii cu privire la soluţia dată de Tribunalului Vâlcea, având ca obiect stabilirea unei linii de hotar.
3765 afișări
Imaginea articolului Babele şi Sfinx-ul rămân în Prahova. Autorităţi: monumentele naturale aparţin oraşului Buşteni

Babele şi Sfinx-ul rămân în Prahova. Autorităţi: monumentele naturale aparţin oraşului Buşteni

Litigiul privind stabilirea limitei teritoriale este între două comunităţi, comuna Moroieni din judeţul Dâmboviţa şi oraşul Buşteni din Prahova. Sentinţa Tribunalului Vâlcea nu este definitivă şi va fi atacată.

„Sentinţa nu este una definitivă, urmând ca după comunicarea hotărârii instanţei judecătoreşti, să fie formulat recus împotriva soluţiei... Pe parcursul derulării procesului, prefectul judeţului Prahova a convocat părţile, în nenumarate rânduri, tocmai pentru a stinge litigiul şi a găsi o cale de mijloc pentru rezolvarea situaţiei, însă la aceste convocări, reprezentanţii judeţului Dâmboviţa nu s-au prezentat”, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Prahova.

Potrivit Prefecturii Prahova, limita teritorială între cele două localităţi din judeţe diferite nu schimbă ceea ce este deja stabilit prin Hotararea de Guvern nr. 1359/2001, care atestă apartenenţa celor două monumente naturale la domeniul public al judeţului Prahova, respectiv al oraşului Buşteni.

Indiferent de rezultatul final al procesului, monumentele naturale Babele şi Sfinx sunt şi rămân în domeniul public al oraşului Buşteni, este concluzia celor de la Prefectura din Prahova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici