BACALAUREAT 2012: Elevii care nu au susţinut luni proba de limbă străină pot fi evaluaţi miercuri

Elevii care nu au susţinut luni proba de limbă străină a bacalaureatului, iar asta, în unele cazuri, din vina directorilor de şcoală, vor putea fi examinaţi miercuri, cu subiecte de rezervă, informează Ministerul Educaţiei.

628 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2012: Elevii care nu au susţinut luni proba de limbă străină pot fi evaluaţi miercuri

BACALAUREAT 2012: Elevii care nu au susţinut luni proba de limbă străină pot fi evaluaţi miercuri (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax foto)

Potrivit sursei citate, absolvenţii clasei a XII-a de la Grupul şcolar agricol Hemeiuş din Bacău nu au putut susţine proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională deoarece directorul unităţii, Mihai Laslău, a decis ca aceasta să nu aibă loc.

"Conform declaraţiei sale, directorul şcolii s-a bazat pe informaţiile eronate ale informaticianului unităţii din unitatea de învăţământ şi nu pe metodologia de bacalaureat, pentru a cărei însuşire integrală a semnat olograf. Având în vedere prejudiciile aduse candidaţilor la examenul de bacalaureat, secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar şi preşedinte al Comisiei Naţionale de Bacalaureat a dispus deschiderea unei anchete la nivelul ISJ Bacău. Ca urmare, conducerea inspectoratului urmează să decidă în cursul zilei de marţi, 26 iunie, ce măsuri administrative se impun. Precizăm că domnul Mihai Laslău ocupă funcţia de director prin delegaţie şi nu prin concurs", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, luni seară, de Ministerul Educaţiei.

O situaţie similară, spun reprezentanţii ministerului, s-a înregistrat în judeţul Gorj, la Grupul Şcolar din Bustuchini, unde directorul nu a programat proba în data de 25 iunie pentru audiţie şi scris, aşa cum precizează în mod clar metodologia de bacalaureat. "Şi în acest caz, inspectoratul şcolar judeţean a deschis o anchetă, urmând să decidă sancţiunile administrative necesare. Directorul Ioan Pană ocupă funcţia prin delegaţie şi nu prin concurs. Atât elevii din Gorj, cât şi cei din Bacău vor putea susţine proba C miercuri, 27 iunie, cu subiecte de rezervă", se mai arată în comunicat.

Conform raportărilor înregistrate la Ministerul Educaţiei, elevii care nu au reuşit să susţină luni proba de limbă străină, din motive de sănătate sau pentru că au întârziat din cauza problemelor de transport, vor fi evaluaţi tot miercuri, 27 iunie. Situaţii de acest tip s-au înregistrat în Capitală şi judeţele Alba, Brăila, Botoşani, Buzău, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Mehedinţi, Maramureş, Timiş şi Teleorman.

Probele scrise ale bacalaureatului vor începe în 2 iulie cu testul la limba şi literatura română. Pentru 3 iulie este programată proba scrisă de limba şi literatura maternă, în 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar în 6 iulie candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării.

În 8 iulie vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar în 13 iulie vor fi afişate rezultatelor finale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici