BACALAUREAT 2012, sesiunea de toamnă: Un sfert dintre candidaţii, utilizatori experimentaţi ai limbii române

Aproape un sfert dintre cei peste 11.000 de candidaţi evaluaţi la proba orală de limba română din sesiunea de toamnă a bacalaureatului au primit certificat de utilizator experimentat, 4.745, de utilizator avansat, iar 4.423, de utilizator mediu, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei.

784 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2012, sesiunea de toamnă: Un sfert dintre candidaţii, utilizatori experimentaţi ai limbii române

BACALAUREAT 2012, sesiunea de toamnă: Un sfert dintre candidaţii de la bacalaureat, utilizatori experimentaţi ai limbii române

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) a finalizat raportul statistic privind desfăşurarea probelor de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (20-21 august), respectiv în limba maternă (21-22 august), din a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2012.

Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, pentru susţinerea probei de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română s-au înscris 13.898 de elevi. Din totalul candidaţilor evaluaţi (11.171), 4.423 (31,82%) au primit certificat de utilizator de nivel mediu, 4.745 (34,14%) au obţinut certificatul de utilizator avansat, iar 2.603 (18,73%), pe cel de utilizator experimentat. Un număr de 2.603 candidaţi nu s-au prezentat la această probă.

La proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă s-au înscris 504 elevi (482 elevi la limba maghiară, 16 la limba germană, trei la limba ucraineană, doi la limba turcă şi unul la limba sârbă). Din totalul candidaţilor evaluaţi (438), 50 (9,92%) au primit certificat de utilizator de nivel mediu, 176 (34,92%) au obţinut certificatul de utilizator avansat, iar 212 (42,06%) au intrat în posesia certificatului de utilizator experimentat.

La niciuna dintre aceste probe orale nu s-au înregistrat candidaţi eliminaţi, potrivit sursei citate.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă, nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional.

Prima probă scrisă a bacalaureatului de toamnă, cea de limba şi literatura română, se va desfăşura luni, 27 august. Pentru susţinerea acesteia s-au înscris 53.857 de absolvenţi de liceu, precizează Ministerul Educaţiei.

Marţi, 28 august, este programată proba de limba şi literatura maternă, în timp ce proba obligatorie a profilului va avea loc miercuri, 29 august. Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc, vineri, 31 august.

În 2 septembrie, până la ora 16.00, vor fi afişate primele rezultate şi vor fi depuse contestaţiile (16.00 - 20.00).

Rezultatele finale vor fi afişate în 5 septembrie.

Potrivit Ministerului Educaţiei, numărul total de candidaţi care s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat în sesiunea august-septembrie este de 99.111.

Promovabilitatea la sesiunea din toamnă a bacalaureatului din 2011 a fost de 16,8%.

Anul acesta, la prima sesiune a examenului de bacalaureat, au promovat 44,41% dintre candidaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici