BACALAUREAT 2013: Bani în pachete de şerveţele şi fotocopii cu subiecte rezolvate, găsite în clase, în Constanţa

Poliţiştii au deschis o anchetă după ce la Liceul "George Călinescu" din Constanţa au fost găsite, vineri, într-o clasă, în timpul ultimei probe a bacalaureatului, sume de bani ascunşi într-un pachet de şerveţele, în timp ce la un liceu din Mangalia au fost găsite fotocopii cu subiecte rezolvate.

260 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2013: Bani în pachete de şerveţele şi fotocopii cu subiecte rezolvate, găsite în clase, în Constanţa

BACALAUREAT 2013: Bani în pachete de şerveţele şi fotocopii cu subiecte rezolvate, găsite în clase, în Constanţa (Imagine: Shutterstock)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, la centrul de examen de la Liceul Teoretic "George Călinescu", într-o sală de examen, un membru al comisiei şi un inspector şcolar care monitorizau desfăşurarea examenului de bacalaureat au găsit un pachet de şerveţele în care se aflau mai multe bancnote de 50 de lei.

Imediat au fost sesizaţi poliţiştii Secţiei 2, care au început o anchetă, fiind trimisă o echipă de cercetare la faţa locului.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Constanţa, în momentul în care a fost găsit pachetul de serveţele cu bani, în clasa respectivă erau 23 de candidaţi, opt care susţineau examenul la fizică şi 15 care dădeau proba la chimie, precum şi cei doi supraveghetori.

"Ancheta Poliţiei este în desfăşurare pentru stabilirea cu exactitate a tuturor aspectelor sesizate, urmând a fi făcute propuneri legale în consecinţă", a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa, Gelu Manolescu.

Liceul Teoretic "George Călinescu" a fost desemnat centru de examen, alături de absolvenţii acestei unităţii de învăţământ susţinând examenul de bacalaureat şi candidaţi de la Colegiul Naţional Pedagogic "Constantin Bratescu" din Constanţa şi de la Liceul Tehnologic "Ion Podaru" din Ovidiu.

Totodată, la Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia au fost găsite, tot în timpul desfăşurării examenului, pe băncile a doi candidaţi, subiecte rezolvate şi fotocopiate.

"Instituţiile abilitate, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa au deschis o anchetă pentru stabilirea cu exactitate a tuturor aspectelor sesizate, urmând să fie făcute propuneri legale în consecinţă", a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, Cristina Ivan.

Şi în acest caz Poliţia a declanşat o anchetă pentru a stabili cine le-a dat celor doi elevi rezolvarea subiectelor de examen.

"Urmează să stabilim mai întâi despre ce este vorba exact, dacă este un caz penal ori va fi cercetat de o comisie a Inspectoratului Şcolar", au spus reprezentanţi ai Poliţiei Mangalia.

La Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" au susţinut probele de la Bacalaureat şi absolvenţii Liceului Teoretic din Negru Vodă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici