BACALAUREAT 2013: Dosarul fraudei din Mangalia, trimis la DNA Constanţa

Dosarul în care 23 de elevi şi patru cadre didactice de la Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia sunt cercetaţi pentru luare şi dare de mită, după ce elevii ar fi primit fotocopii cu subiectele rezolvate la examenul de bacalaureat, a fost declinat spre soluţionare DNA Constanţa.

192 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2013: Dosarul fraudei din Mangalia, trimis la DNA Constanţa

BACALAUREAT 2013: Dosarul fraudei din Mangalia, trimis la DNA Constanţa (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Parchetului Tribunalului Constanţa, dosarul a fost trimis spre soluţionare de la Parchetul Tribunalului Constanţa la DNA, întrucât este cercetat preşedintele comisiei de examinare de la Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un număr de 23 de elevi şi patru cadre didactice de la Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia sunt cercetaţi pentru luare şi dare de mită, după ce elevii ar fi primit fotocopii cu subiectele rezolvate la examenul de bacalaureat, declarau surse judiciare.

Vinerea trecută, în timpul desfăşurării ultimei probe a examenului de bacalaureat la Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia au fost găsite pe băncile a doi candidaţi subiecte rezolvate şi fotocopiate.

În urma anchetei declanşate de procurori şi poliţişti, s-a stabilit însă că nu numai cei doi absolvenţi de liceu au primit rezolvarea subiectelor de examen, ci toată clasa, în total 23 de elevi.

Surse din rândul anchetatorilor spuneau că există imagini de pe camerele de supraveghere în care se vede că un membru al comisie de examen ar fi împărţit elevilor subiectele rezolvate.

Dosarul a intrat în atenţia procurorilor Parchetului Tribunalului Constanţa, fiind făcute cercetări pentru luare şi dare de mită în cazul celor 23 de elevi şi a patru cadre didactice - profesori supraveghetori şi membri ai comisiei de examen.

Vinerea trecută, poliţiştii au deschis o anchetă după ce la Liceul "George Călinescu" din Constanţa au fost găsite, într-o clasă, în timpul ultimei probe a bacalaureatului, bani ascunşi într-un pachet de şerveţele, în timp ce la Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia au fost găsite fotocopii cu subiectele rezolvate.

La Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" au susţinut probele de la Bacalaureat şi absolvenţii Liceului Teoretic din Negru Vodă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici