Bacalaureat 2013: Peste 80 la sută dintre elevii din Buzău au luat sub 5.00 la simularea probei de Matematică

Peste 80 la sută dintre elevii de clasa a XII-a din judeţul Buzău care au susţinut simulări de evaluare a examenului de bacalaureat au obţinut la Matematică note sub 5.00, şapte licee având un procent de promovare zero după această testare.

1116 afișări
Imaginea articolului Bacalaureat 2013: Peste 80 la sută dintre elevii din Buzău au luat sub 5.00 la simularea probei de Matematică

Bacalaureat 2013: Peste 80 la sută dintre elevii din Buzău au luat sub 5.00 la simularea probei de Matematică (Imagine: Ana Poenariu/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit inspectorului general adjunct al ISJ Buzău, Geta Burducea, rezultatele obţinute de elevii de clasa a XII-a la simularea bacalaureatului sunt extrem de slabe, alarmant fiind faptul că în şapte unităţi de învăţământ procentul de promovabilitate este zero.

Practic, în aceste şcoli niciun elev nu a reuşit să obţină în urma simulării media 5.00, şi nu 6.00, atât cât este necesar pentru a promova examenul de bacalaureat.

"Rezultatele nu sunt cele pe care le aşteptam, deşi, oarecum, erau previzibile, însă mă aşteptam la mobilizare mai mare din partea elevilor, pentru că aceste simulări au fost anunţate din decembrie. La Română, promovabilitatea, respectiv note de cel puţin 5.00, a fost de 61, 47 la sută. La Matematică, rezultatele sunt îngrijorătoare, din cei 3.177 de elevi prezenţi au luat note de 5.00 sau peste 5.00 aproape 20 la sută. Ceea ce e şi mai îngrijorător este că avem şapte licee cu promovabilitate zero, trei licee cu promovabilitate de 2 la sută şi din cele 28 de şcoli care au raportat până acum rezultatele doar trei au peste 50 la sută, adică note peste 5.00, nu peste 6.00, aşa cum e nevoie la bac", a declarat inspectorul general adjunct al ISJ Buzău, Geta Burducea.

Sursa citată a precizat că procent de promovabilitate după simularea la bacalaureat au obţinut un liceu din mediul urban şi restul din mediul rural, toate cu profil tehnologic.

"Am avut şedinţe cu directorii. Măsuri se pot lua, se mai poate face ceva, important e ca toţi factorii implicaţi, elevii, părinţii şi profesorii, să fie responsabili şi să acorde o mai mare atenţie pregătirii examenelor. Aşa se va mai putea face ceva pentru ca în vară procentul de promovabilitate la bacalaureat să fie mai mare. Cred că e posibilă o creştere", a mai spus Burducea.

Oficialul din învăţământul buzoian a mai precizat că majoritatea notelor obţinute de elevi în urma simulării la bacalaureat sunt cuprinse între 5.00 şi 6.00.

"La Matematică, în tot judeţul, avem un singur 10. La Română au fost 8 de 10, stăm ceva mai bine la Română. De altfel, am constatat că avem tot mai multe cereri de transfer de la profilul Real la cel Uman, pentru că elevii fug de matematică, pentru a nu mai da bacalaureatul la această materie", a precizat Geta Burducea, inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Buzău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici