BACALAUREAT 2020. Cum se depun contestaţiile la BAC

 • Pe 30 iunie este programată afişarea rezultatelor la BAC 2020.
 • Tot pe 30 iunie este programată depunerea contestaţiilor în intervalul orar 16.00 – 20.00 şi şi pe 1 iulie, între 8:00 - 12:00.
 • Apoi, între 1 – 4 iulie va avea loc rezolvarea contestaţiilor.
10547 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2020. Cum se depun contestaţiile la BAC

Cum se depun contestaţiile

Potrivit ordinului Ministerul Educaţiei, candidaţii care depun/transmit prin mijloace electronice contestaţii, completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice o declaraţie-tip în care menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei, poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

În cazul candidatului minor, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestuia.

Comisia de examen informează candidaţii cu privire la modalităţile de transmitere electronică (adresa de email, pagina web etc.) prin afişare pe uşa fiecărei săli de examen. 

 
Rezultatele finale după rezolvarea contestaţiilor vor fi afişate pe data de 5 iulie.
 
„Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat.  Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un
membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează. Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv,  disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen”, se arată în documentul ministerului. 
 

Cum se notează lucrările la contestaţii BAC 2020

 •  Nota definitivă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.
 • Comisiile de bacalaureat din centrele de examen operează în catalogul electronic schimbările care se impun după aflarea rezultatelor la contestaţii, recalculează, după caz, media generală de bacalaureat şi rectifică în mod corespunzător rezultatul examenului.
 •  Rezultatele la contestaţii se comunică celor în drept prin afişare la avizierul centrului de examen, conform calendarului. 

Calendarul sesiunii speciale la Bacalaureat 2020

 
Absolvenţii de liceu care la Bacalaureat vor avea temperatura peste maximul admis, vor fi în izolare sau carantină din cauza epidemiei de COVID-19, precum şi cei care nu vor participa din alte motive medicale se vor putea înscrie la sesiunea specială a acestui examen.
 
 • 29 iunie - 3 iulie - înscrierea candidaţilor;
 • 6 iulie - Limba şi literatura română - proba E a) - proba scrisă
 • 7 iulie - proba obligatorie a profilului - proba E c) - proba scrisă
 • 8 iulie - proba la alegere a profilului şi a specializării - proba E d) - proba scrisă
 • 9 iulie - Limba şi literatura maternă - proba E b) - proba scrisă
 • 10 iulie - afişarea rezultatelor (ora 12,00)
 • 10 iulie - depunerea contestaţiilor (între orele 14,00 - 19,00)
 • 12 iulie - afişarea rezultatelor finale (după ora 12,00)

Afişarea rezultatelor la Bacalaureat 2020

O premieră la examenele naţionale din acest an este anonimizarea rezultatelor. Numele elevilor sunt codificate, astfel că la avizier, precum şi pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2020 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afişate notele şi mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat va primi anterior afişării rezultatelor codul specific.
 
Rezultatele examenului de Bacalaureat 2020 vor fi afişate la avizierele liceelor, prin postare pe pagina de internet a liceelor şi prin postare pe pagina de internet a Ministerului Educaţiei şi a inspectoratelor şcolare
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici