Bacalaureat: Proba la limba română oral continuă, a început şi proba la limba maternă

Probele orale ale examenului naţional de bacalaureat continuă, marţi, cu două probe, cea de Limba şi literatura română care a început, în urmă cu o zi, iar a doua, de Limba maternă pentru candidaţii care au absolvit cursurile unei unităţi de predare în limbile minorităţilor.

42 afișări
Imaginea articolului Bacalaureat: Proba la limba română oral continuă, a început şi proba la limba maternă

Bacalaureat: Proba la limba română oral continuă, a început şi proba la limba maternă (Imagine: Mediafax Foto)

"Niciun elev nu susţine două examene în aceeaşi zi. Cei care participă, marţi, la proba de Limba maternă au avut ieri testul la Limba română şi tot aşa", a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), profesor Marian Banu.

Probele orale vor continua, în 23 şi 24 iunie, cu Limba şi literatura maternă, respectiv 24 şi 25 iunie, cu Limba şi literatura modernă.

Proba orală de limba şi literatura maternă va fi susţinută, la nivel naţional la disciplinele: limba maghiară (8.543 candidaţi înscrişi), limba germană (833), limba croată (19), limba sârbă (24), limba slovacă (32), limba ucraineană (42), limba turcă (15) şi limba italiană (17). Lucrările candidaţilor la probele scrise vor fi evaluate în 163 de centre zonale de evaluare.

În Capitală, au fost înscrişi pentru disciplina limba maghiară 14 candidaţi, iar pentru limba germană 68 candidaţi.

Candidaţii intră în săli în ordinea afişată la centrele de examen, respectându-se ora prevăzută de comisie pentru fiecare grupă.

Pentru sesiunea iunie-iulie a acestui examen s-au înscris peste 220.000 de elevi, repartizaţi în 622 de centre de examen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici