Băiatul dispărut acum şase ani, găsit în Franţa: a fugit dintr-o sectă

Englezul Alex Batty a dispărut în timpul unei vacanţe în Spania, iar acum aproape că este adult.

1655 afișări
Imaginea articolului Băiatul dispărut acum şase ani, găsit în Franţa: a fugit dintr-o sectă

Alex Batty, într-o fotografie de acum câţiva ani

Alex Batty, un băiat englez care a fost dat dispărut în 2017 la vârsta de 11 ani în timpul unei vacanţe în Spania alături de mama, bunica şi bunicul său, a fost găsit în Franţa, după şase ani şi este bine.

Acest lucru a fost raportat de autorităţile franceze, încheind o poveste despre crime care făcuse furori în Regatul Unit. Alex, care este originar din Oldham, lângă Manchester, are acum 17 ani.

El a reapărut la Revel, la est de Toulouse, unde a fost identificat ieri de poliţia locală – în ciuda anilor care au trecut – tot pe baza asemănării sale cu portretul incluse în dosarul distribuit la Interpol, în urma plângerii de la momentul respectiv.

Se pare că s-a prezentat la secţia de poliţie a oraşului însoţit de un motociclist. Potrivit informaţiilor transmise peste Canal, el a spus că a locuit în Franţa în ultimii doi ani şi nu a fost maltratat. În plus, părea într-o formă bună.

Potrivit bunicii sale, Susan Caruana, care la acea vreme asigura de facto autoritatea părintească asupra lui în calitate de tutore recunoscut de judecători pe fondul unei situaţii familiale complexe, planurile pe care mama şi bunicul copilului le aveau pentru Alex erau să îl crească în Maroc, în cadrul unei comunităţi spirituale, un fel de sectă la care cei doi se alăturaseră în căutarea „un stil de viaţă alternativ”.

Regulile sectei stipulau că puştiul „nu trebuie să meargă la şcoală".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici