Bărbat găsit mort pe uliţa unui sat. Este al treilea deces de la instalarea caniculei în judeţul Galaţi/ 21 de persoane căzute în stradă la Satu Mare

Un bărbat de 67 de ani, din satul Călmăţui, Galaţi, a fost găsit mort pe uliţa satului în care locuia. Acesta a murit cel mai probabil din cauza caniculei, în condiţiile în care acesta avea numeroase arsuri solare pe piele.

381 afișări
Imaginea articolului Bărbat găsit mort pe uliţa unui sat. Este al treilea deces de la instalarea caniculei în judeţul Galaţi/ 21 de persoane căzute în stradă la Satu Mare

Bărbat găsit mort pe uliţa unui sat. Este al treilea deces de la instalarea caniculei în judeţul Galaţi

Poliţiştii din Galaţi au deschis luni o anchetă.

"Este vorba despre văcarul satului, a fost găsit pe o stradă din Călmăţui, a fost anunţată Poliţia. Probabil s-a întâmplat din cauza căldurii, avea arsuri solare şi credem noi că individul consumase alcool, lângă el am găsit o sticlă goală. Bărbatul avea 67 de ani, când a fost găsit era mort de câteva ore, probabil a murit după prânz când erau aproape 40 de grade Celsius", a anunţat, luni, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi.

Decesul din localitatea Călmăţui este cel de al treilea înregistrat în judeţul Galaţi de la apariţia valului de caniculă.

Un bărbat de 60 de ani a murit joi în oraşul Galaţi din cauza unui stop cardio respirator. Omul a murit la prânz, chiar în faţa blocului în care locuia. Un alt deces a fost înregistrat sâmbătă seara, fiind vorba de un bărbat de 50 de ani, găsit mort pe câmp.

În ultimele şase zile, Serviciul de Ambulanţă Galaţi a avut aproximativ 40 de cazuri de persoane leşinate pe stradă din cauza caniculei. Echipajele de la Salvare au avut misiuni atât în judeţ cât şi în oraş.

Satu Mare: 21 de persoane căzute în stradă din cauza caniculei

Un număr de 21 de persoane care au căzut în stradă în ultimele zile din cauza caniculei au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Satu Mare, fiind înregistrate şi 4 cazuri de insolaţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Satu Mare transmis, luni, echipajele instituţiei au intervenit la 353 solicitări, din care 324 cazuri pentru urgenţe.

„Ultimele zile de caniculă au fost foarte greu tolerate de către cetăţeni, echipajele serviciului de ambulanţă au acordat asistenţă medicală de urgenţă la 21 persoane căzute în loc public, 4 insolaţii iar 20 de pacienţi au suferit crize hipertensive. În perioada 4 – 6 august echipajele SAJ Satu Mare au intervenit la 353 solicitări, din care 324 cazuri pentru urgenţe”, se arată în documentul citat.

Judeţul Satu Mare s-a aflat la sfârşitul săptămânii trecute sub cod roşu de caniculă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici