INCENDIUL din Parcul Domogled a fost stins astăzi. Timp de 4 zile, vegetaţia a fost mistuită de flăcări

Incendiul care a izbucnit joi în Parcul Naţional Domogled, la o pădure de pin negru şi vegetaţie uscată, a fost stins luni dimineaţă, după ce în zonă a plouat. Rangerii parcului au rămas, însă, pentru a supraveghea zona, transmite corespondentul MEDIAFAX.

345 afișări
Imaginea articolului INCENDIUL din Parcul Domogled a fost stins astăzi. Timp de 4 zile, vegetaţia a fost mistuită de flăcări

INCENDIUL din Parcul Domogled a fost stins astăzi. Timp de 4 zile, vegetaţia a fost mistuită de flăcări

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, Flavius Iscru, a declarat, luni dimineaţa, corespondentului MEDIAFAX, că, după patru zile de intervenţie, incendiul de pădure din Parcul Naţional Domogled a fost stins, luni dimineaţa.

”Prima recunoaştere a rangerilor arată că nu se mai vede fum, nu se mai văd focare. Incendiul este lichidat. Ei vor încerca să ajungă mai aproape de sursă. Nu va fi şi o echipă ISU care să-i însoţească, pentru că nu avem de unde, toate echipele ISU sunt la Sviniţa. La Domogled nu se mai intervine cu nimic. Sunt doar în supraveghere cei de la Parcul Naţional Domogled. A şi plouat, orice apă de sus e binevenită”, a declarat Iscru.

Incendiul izbucnit joi a cuprins aproximativ 10.000 de metri pătraţi de pin şi vegetaţie uscată. Intervenţia a fost făcută pe calea aerului cu un elicopter al unităţii de aviaţie a Ministerului Afacerilor Interne. Duminică, pompierii care acţionau la incendiul din Parcul Domogled au fost redirecţionaţi către Sviniţa, la un alt incendiu puternic, fiind afectate peste 50 de hectare de litieră şi coronament. Focul nu a fost stins la ora transmiterii acestei ştiri.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili circumstanţele în care pădurea a luat foc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici