Bărbatul evadat din arestul Poliţiei Judeţene Dâmboviţa a fost prins

Bărbatul care a evadat din arestul Poliţiei Judeţene Dâmboviţa a fost prins de poliţişti, luni după-amiază, în jurul orei 14.30.

261 afișări
Imaginea articolului Bărbatul evadat din arestul Poliţiei Judeţene Dâmboviţa a fost prins

Bărbatul evadat din arestul Poliţiei Judeţene Dâmboviţa a fost prins

Evadatul a fost prins într-o zonă împădurită de lângă localitatea Diaconeşti-Vârfuri, a declarat şeful Poliţiei Pucioasa, comisar Albert Coman.

Conform şefului Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, chesor Aurelian Vlădulescu, evadatul a fost prins de către patru poliţişti, într-o pădure de lângă localitatea Diaconeşti-Vârfuri şi nu a opus rezistenţă în momentul în care a fost reţinut.

"Din primele cercetări reiese că Adrian Oprescu a ajuns lângă localitatea de reşedinţă, Bezdead, şi, văzând forţele de ordine şi ştiind că este urmărit de poliţişti, a intenţionat să se îndepărteze de această localitate şi să ajungă la Vârfuri. Locul unde a fost prins este situat lângă o stână, într-o zonă foarte greu accesibilă, unde tânărul probabil că a copilărit şi pe care o ştia foarte bine", a adăugat şeful Poliţiei Judeţene Dâmboviţa.

Potrivit acestuia, bărbatul va fi dus, în prima fază, la sediul Poliţiei Pucioasa şi urmează să fie audiat şi dus apoi în arestul Poliţiei Dâmboviţa.

Pe lângă infracţiunea de tâlhărie, Adrian Oprescu va fi cercetat şi pentru evadare, faptă pentru care riscă pedeapsa cu închisoarea între şase luni şi doi ani.

Bărbatul, Adrian Oprescu, în vârstă de 30 de ani, acuzat că a tâlhărit doi bătrâni - părinţii fostului lider al PC Dâmboviţa, Alexandru Alexandrescu - a evadat, duminică, în jurul orei 17.00, din arestul Poliţiei Judeţene Dâmboviţa.

Potrivit şefului Poliţiei Dâmboviţa, chestor Aurelian Vlădulescu, bărbatul avea un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru tâlhărie, fiind acuzat că în 2 februarie, împreună cu alte cinci persoane, a intrat în locuinţa a doi bătrâni din localitatea Tătărani, pe care i-a legat şi de la care a furat suma de 10.000 de lei şi un autoturism care ulterior a fost găsit abandonat în Capitală. Cei doi bătrâni sunt părinţii fostului lider al PC Dâmboviţa, Alexandru Alexandrescu.

Conform sursei citate, în momentul evadării bărbatul era în "camera de plimbare", aflată lângă arest şi amenajată în curtea Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Bărbatul era împreună cu un alt arestat preventiv, iar la un moment dat l-a ameninţat pe acesta, avertizându-l să tacă, şi s-a urcat pe zidul "camerei de plimbare", a rupt plasa de sârmă de deasupra, după care a sărit gardul Poliţiei şi a fugit în direcţia Liceului nr. 2, aflat în zona Gării Târgovişte.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, subinspector Alin Carpiuc, anchetatorii au stabilit că evadatul a sărit gardul Poliţiei, de unde a luat un taxi spre Pucioasa, probabil cu intenţia de a ajunge în localitatea de domiciliu, comuna Bezdead.

Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, poliţiştii care au fost de serviciu în momentul evadării bărbatului sunt cercertaţi de către procurori pentru o posibilă neglijenţă în serviciu, iar pe numele fugarului a fost întocmit dosar penal pentru evadare.

Evadatul a fost dat în urmărire naţională şi în consemn la punctele de trecere a frontierei, fiind făcute verificări înclusiv în gări şi autogări pentru prinderea tânărului. De asemenea, peste o sută de poliţişti, jandarmi şi cadre ale Detaşamentului de Intervenţie Rapidă l-au căutat pe bărbatul evadat în zona cuprinsă între oraşul Pucioasa şi localitatea Bezdead.

Citeşte şi:

Un bărbat acuzat de tâlhărie a evadat din arestul Poliţiei Dâmboviţa (Video)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici