Barna Tanczos, ministrul Mediului spune că în 10 ani parcul auto se transformă, tot mai mulţi oameni vor maşini electrice

  • Ministrul Mediului Barna Tanczos spune că în 10 ani parcul auto se transformă, pentru că se vede tendinţa schimbării maşinilor clasice cu cele electrice sau Hybrid.
  • Anul acesta, pentru programul Rabla Plus, bugetul este dublu faţă de anul trecut, a spus ministrul.
95 afișări
Imaginea articolului Barna Tanczos, ministrul Mediului spune că în 10 ani parcul auto se transformă, tot mai mulţi oameni vor maşini electrice

Oamenii preferă maşinile electrice

Barna Tanczos a spus, luni, la Digi 24, că anul acesta bugetul pentru Rabla Plus, destinat celor care vor să cumpere maşini electrice şi hybrid este dublu şi a crescut şi prima pentru programul Rabla Clasic.

Va fi o creştere substanţială atât ca număr, cât şi ca valoare pe piaţa maşinilor electrice. Am venit în întâmpinarea acestei tendinţe mondiale care se manifestă acum şi în piaţa autohtonă. Bugetul dublat cu siguranţă va fi suficient. În cazul în care până la sfârşitul anului există posibilitatea suplimentării acestui buget ne-am bucura foarte mult. (...) Sunt, probabil, cele mai aşteptate programe de către cetăţeni. Ne aşteptăm ca peste 60.000 de cetăţeni să beneficieze de Rabla Clasic şi de Rabla Plus”, a spus ministrul Mediului.

Interesul românilor pentru Rabla Clasic şi Rabla Plus se vede din primele ore ale deschiderii. Sunt peste 50.000 de tichete disponibile pentru Rabla Clasic şi 11.000 – 12.000 pentru Rabla Plus. În primele minute de la deschiderea programelor, portalul care gestionează programul a fost accesat de peste 1.000 de ori.

Vedem interesul în primele minute. Deja sunt peste 1.000 de accesări pe portalul care gestionează acest program. Aşteptăm din minut în minut primele înscrieri concrete, dar deja se vede interesul deosebit din partea cetăţenilor prin numărul de accesări pe care îl monitorizăm atent. În primele luni ale anului se vede tendinţa de achiziţie a autoturismelor electrice sau hybrid chiar şi fără Rabla Plus. Este o tendinţă care arată că se schimbă complet piaţa. Este clar că în maxim 10 ani de zile parcul auto se va schimba complet”, a mai spus ministrul.

Potrivit acestuia, producătorii deja se pregătesc să scoată din producţie modelele clasice, pe ardere, şi să înlocuiască cu variante hybrid sau electrice complet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici