Băsescu: 25 la sută dintre angajaţii Administraţiei Prezidenţiale vor pleca acasă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, răspunzând unei întrebări, că 25 la sută dintre angajaţii Administraţiei Prezidenţiale "vor pleca acasă" ca urmare a aplicării măsurilor de reducere a cheltuielilor în instituţiile publice.

21 afișări
Imaginea articolului Băsescu: 25 la sută dintre angajaţii Administraţiei Prezidenţiale vor pleca acasă

Băsescu: 25 la sută dintre angajaţii Administraţiei Prezidenţiale vor pleca acasă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

El a fost întrebat câţi noi şomeri vor exista în urma aplicării de către Guvern a măsurilor privind reducerea cheltuielilor publice, răspunzând că va avea o cifră în acest sens miercuri, după discuţia cu Executivul.

Întrebat dacă vor fi făcute disponibilizări la Preşedinţie, Băsescu a răspuns pozitiv.

"Şi ei (angajaţii Administraţiei Prezidenţiale -n.r.) intră cu toate celelalte instituţii în reducerea de salarii şi ei vor suporta aceleaşi consecinţe, ca orice altă instituţie publică din România", a afirmat şeful statului.

Întrebat câţi dintre angajaţii Administraţiei Prezidenţiale îşi vor pierde locurile de muncă, el a răspuns că este vorba de 25% dintre aceştia.

"Ca să poată reveni la salariile din legea de salarizare trebuie să reducă numărul de personal", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici