Băsescu a discutat cu ministrul Agriculturii despre efectele secetei - surse

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, joi după-amiază, la Palatul Cotroceni, cu ministrul Agriculturii Ilie Sârbu, pentru a discuta despre afectele secetei, au declarat surse ministeriale.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu a discutat cu ministrul Agriculturii despre efectele secetei - surse

Băsescu a discutat cu ministrul Agriculturii despre efectele secetei - surse

Întâlnirea are loc după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Ilie Sârbu anunţa, miercuri, că seceta şi îngheţul au calamitat peste un milion de hectare cultivate cu cereale în toamnă şi primăvară, din suprafaţa totală de şapte milioane de hectare. El anunţa posibilitatea declarării stării de calamitate.

"Din ceea ce s-a centralizat la minister până în dimineaţa aceasta, avem afectate un 1-1,054 milioane hectare, unele în proporţie de peste 50%, iar altele sub acest procent. Vom lua legătura cu Institutul Naţional de Meteorologie. Ei sunt cei care pot emite documentaţia, ca să putem declara stare de calamitate. Oricum, vom avea calamitate, pentru că iunie se anunţă cea mai secetoasă lună", afirma Sârbu.

Joi, ministrul a declarat că seceta nu va determina creşterea preţului produselor alimentare şi că efectele acesteia nu se resimt.

Preşedintele Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat, miercuri, că în lunile iulie şi august va fi atins maximul de secetă din 2009, această vară fiind la fel de secetoasă ca cea din 2000, însă nu vor fi impuse restricţii de consum al apei pentru populaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici