Băsescu a discutat cu un grup de sindicalişti din energie care protestau la sediul MAI

Preşedintele Traian Băsescu a discutat joi, după instalarea în funcţie a lui Dan Nica, cu un grup de sindicalişti din domeniul energetic care protestau în faţa sediului MAI.

10 afișări
Imaginea articolului Băsescu a discutat cu un grup de sindicalişti din energie care protestau la sediul MAI

Băsescu a discutat cu un grup de sindicalişti din energie care protestau la sediul MAI

Un grup de aproximativ 100 de sindicalişti aparţinând unei federaţii din domeniul energetic numită "Energetica", afiliată BNS, au protestat în faţa sediului Ministerului de Interne încă dinaintea sosirii preşedintelui Traian Băsescu la sediul ministerului pentru ceremonia de instalare în funcţie a lui Dan Nica.

După terminarea evenimentului de la Ministerul de Interne, Băsescu a coborât, fiind aşteptat de coloana oficială pentru plecare.

Şeful statului nu s-a urcat în maşină, ci s-a îndreptat spre grupul de protestari, însoţit de noul ministru de Interne Dan Nica, la care aceştia au început să huiduie, să fluiere şi să strige: "Să trăiţi bine ca noi!". Când preşedintele a ajuns lângă ei, protestatarii i-au urat: "Să trăiţi, domnule preşedinte!" şi i-au adresat îndemnul: "Salvaţi România, domnule preşedinte!".

Băsescu a dat mâna cu câţiva dintre protestatari şi i-a întrebat: "Ce se întâmplă aici?".

Liderul federaţiei sindicale i-a explicat şefului statului că nemulţumirea protestatarilor este legată de situaţia centralelor care asigură încălzirea populaţiei.

El a precizat că acestea se află într-o situaţie proastă, riscând în orice moment să se strice. Liderul sindical a mai spus că multe dintre aceste centrale se află în administrarea Ministerului de Interne, adăugând că acestea ar trebui să treacă la Ministerul Economiei. El a mai spus că au fost numiţi oameni incompetenţi, pe criterii clientelare.

Întrebat de şeful statului dacă protestatarii au făcut vreo hârtie oficială în care să-şi exprime nemulţumirile, liderul sindical a răspuns că au fost făcute mii de hârtii dar nu s-a primit niciun răspuns.

Şeful statului le-a cerut protestatarilor un document scris cu nemulţumirile lor, primind imediat de la aceştia câteva hârtii cu doleanţele lor.

El le-a promis protestatarilor că nemulţumirile lor vor fi analizate menţionându-le faptul că este însoţit de ministrul de Interne şi spunându-le că şi acesta se va ocupa de problemele semnalate. El i-a asigurat pe protestatari că vor primi în timp optim un răspuns.

Liderul sindical a ţinut să-i amintească preşedintelui de subiectul pe care acesta l-a abordat de-a lungul timpului în discursurile sale, legat de "băieţii deştepţi din energie".

Băsescu i-a răspuns că nu a putut rezolva problema cu fostul guvern dar a menţionat că speră ca împreună cu "ăştia, noul guvern" subiectul să fie rezolvat.

În încheiere Băsescu a dat mâna cu mulţi dintre protestatari, care se înghesuiau să ajungă aproape de şeful statului după care le-a urat "Bună ziua" şi, condus de ministrul de Interne s-a îndreptat spre coloana oficială.

Citeşte şi:

Băsescu: Nu trebuie să acuzăm sistemele, ci trebuie să le curăţăm

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici