Băsescu a graţiat o femeie cu şase copii, condamnată pentru furt

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de graţiere pentru Irina Maria Lungu, mamă a 6 copii minori, cu vârste cuprinse între 3 ani şi 16 ani, care fusese condamnată la un an închisoare pentru că furase un sac de cartofi.

71 afișări
Imaginea articolului Băsescu a graţiat o femeie cu şase copii, condamnată pentru furt

Băsescu a graţiat o femeie cu şase copii, condamnată pentru furt

"Nu aveţi hârtia? Vreau să văd că scrie acolo. Numai aşa cred. Am umblat la toţi preşedinţii să mă rog să mă ierte. La domnul Iliescu, la domnul Constantinescu. Nici nu-mi vine să cred că domnul Băsescu m-a iertat", a spus, printre lacrimi, Irina.

Ca să o liniştească, însuşi primarul a venit la uşa ei, după ce, timp de mai mulţi ani, a făcut memorii peste memorii ca să o scape pe femeie de pedeapsă.

"Singur că mă bucur fiindcă şi cu sprijinul meu şi al şefului statului am reuşit să menţinem o familie împreună. Pentru un sac de cartofi pare mult închisoarea de un an, dar legea este lege şi trebuie respectată. Mă bucur că domnul preşedinte a înţeles că familia Lungu trebuie să rămână împreună", a declarat, primarul localităţii Dumitra, George Bălăjan.

Soţul Iriniei, Marius, a venit într-un suflet de prin sat să se convingă că oamenii nu îl mint. Vestea s-a dus ca fulgerul, dar bărbatul care lucrează cu ziua pe la alţii nu a vrut să creadă.

"Mulţumesc la Dumnezeu, la domnul preşedinte, la domnul primar. Atunci eu am luat cartofii, nu soţia. Ea era însărcinată şi cineva ne-a spus că dacă ia asupra ei, cum e gravidă, scapă, dar ne-a condamnat pe amândoi. Soţia nu a avut nicio vină. Din cauza mea s-a întâmplat tot", spune bărbatul plin de remuşcări.

Timp de zece ani a tresărit la fiecare sunet de sineră a Poliţiei. S-a temut că va rămâne singur şi că va trebui să fie şi mamă şi tată. Şi-a pus copiii la învăţat zi de zi ca să nu treacă niciodată prin ce au trecut părinţii lor. Trei dintre copii sunt premianţi, iar diplomele din dulapul de la bucătărie dovedesc acest lucru.

Acum, că au aflat vestea graţierii, toţi cei opt membri ai familiei Lungu îşi fac planuri. Adulţii vor să se angajeze, iar copiii să înveţe cât mai bine ca să ajungă departe.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici