Băsescu a revenit azi în zonele inundate din Maramureş

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat, miercuri, o familie din Poienile de sub Munte a cărei casă a fost distrusă în urma inundaţiilor de la sfârşitul lunii iulie şi care acum stă într-un cort improvizat, la câţiva zeci de metri distanţă de locul fostei gospodării.

118 afișări
Imaginea articolului Băsescu a revenit azi în zonele inundate din Maramureş

Băsescu a revenit azi în zonele inundate din Maramureş (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Maria Ţopei, mamă a şapte copii, s-a plâns preşedintelui de condiţiile în care locuieşte familia sa, după ce a rămas fără casă, şi a cerut ajutor să-şi reconstruiască gospodăria.

"Domnule preşedinte, uitaţi-vă şi dumneavoastră cum stăm, suntem toţi într-un cort, mi-e frig, iar peste noapte a plouat", a declarat Maria Ţopei.

Pentru a ajunge la locuinţa femeii, şeful statului a trebuit să parcurgă câţiva metri prin noroi, el preferând să nu îşi ia cizmele de cauciuc.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a ales să meargă la Poienile de sub Munte pentru că, deşi localitatea a suferit pagube mari în urma inundaţiilor recente, a fost mai puţin mediatizată decât zona Vişeului şi localităţile din Moldova şi a încercat, astfel, să atragă atenţia asupra problemelor ei.

"Survolând Valea Ruscovei, înainte să ajung în Poienile de sub Munte, am putut să văd că pădurile sunt întregi şi nu cred că defrişările despre care s-a vorbit au provocat asemenea inundaţii", a spus Băsescu.

Avionul în care s-a aflat Băsescu a aterizat la Satu Mare, de unde şeful statului a plecat cu un elicopter spre Maramureş. Elicopterul a aterizat pe stadionul din localitatea Repedea, situată la câţiva kilometri distanţă de Poienile de sub Munte, iar preşedintele şi-a continuat drumul cu maşina.

Traian Băsescu s-a întâlnit, în Maramureş, cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, printre care preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Man, primarul din Poienile de sub Munte, Ştefan Oncea, precum şi cu edilii din Leordina, Bistra şi Petrova.

Primarul localităţii, Ştefan Oncea, a afirmat că îi va cere sprijin lui Traian Băsescu pentru a obţine bani de la Guvern cât mai repede, pentru că inundaţiile au produs pagube de opt milioane de lei, 14 case fiind distruse complet. El a declarat că opt gospodării trebuie reconstruite de urgenţă, întrucât oamenii nu au unde să locuiască, iar pentru două trebuie găsit un alt loc pentru că apele au luat inclusiv terenul de sub ele.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, a afirmat că şeful statului a părăsit judeţul la bordul elicopterului cu care a ajuns la Repedea şi că a promis să susţină cauza Maramureşului.

"A venit ca să tragă un semnal de alarmă şi să arate că şi Maramureşul are nevoie de susţinere şi că a fost afectat de inundaţii. A promis să susţină judeţul în obţinerea de fonduri pentru refacerea infrastructurii distruse. Nu a avut obiecţii faţă de felul cum se derulează lucrările de refacerea a infrastructurii distruse de inundaţii şi a văzut că întreg Maramureşul este un şantier în partea afectată de inundaţii", a spus Mircea Man.

Poienile de sub Munte se numără printre comunele maramureşene afectate de inundaţiile de la sfârşitul săptămânii, mai multe case fiind distruse de o viitură pornită pe râul Ruscova, un drum judeţean fiind blocat după ce s-a surpat pe o porţiune de mai bine de un kilometru.

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat judeţul Maramureş şi în 27 iulie, când s-a aflat la Borşa, unde, în urma inundaţiilor, a avut loc o poluare cu minereuri neferoase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici