Băsescu, cu lacrimi în ochi: Între consolidarea justiţiei şi reflexul de a-mi apăra fratele aleg prima opţiune

Preşedintele Traian Băsescu a spus, joi, cu lacrimi în ochi, că îşi încheie declaraţia de la Palatul Cotroceni "asigurând" că între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-şi apăra fratele alege consolidarea justiţiei.

7394 afișări
Imaginea articolului Băsescu, cu lacrimi în ochi: Între consolidarea justiţiei şi reflexul de a-mi apăra fratele aleg prima opţiune

Băsescu, cu lacrimi în ochi: Între consolidarea justiţiei şi reflexul de a-mi apăra fratele aleg prima opţiune (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

"Eu nu-l acuz (n.r. pe fratele său, Mircea Băsescu), dacă îl va acuza cineva, aceasta va putea fi justiţia. Lucrul pentru care îl acuz deocamdată este anturajul în care a intrat. Închei asigurându-vă că între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-ţi apăra fratele aleg consolidarea justiţiei", a declarat şeful statului, cu lacrimi în ochi şi cu voce tremurândă, la finalul intervenţiei sale de la Palatul Cotroceni.

Antena 3 a făcut publice, miercuri seară, înregistrări audio-video din care rezultă că fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a primit 250.000 de euro pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare şi că şeful statului ar fi ştiut despre acest demers.

Înregistrările au fost difuzate în prezenţa lui Pavel Abraham, avocatul fiului lui Bercea Mondial, care a afirmat că familia acestuia a decis să le facă publice în contextul unor "suspiciuni cu privire la seriozitatea cu care se face ancheta" legată de plângerea pe numele lui Mircea Băsescu, pentru un presupus trafic de influenţă.

Mircea Băsescu a susţinut că preşedintele Traian Băsescu nu are "niciun fel de legătură" cu relaţia sa cu membrii familiei Anghel şi că imaginile video difuzate de postul Antena 3 sunt scoase din context, iar înregistrările ar sprijini starea de fapte prezentată de el în plângerea penală pentru şantaj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici