Băsescu: Implementarea Legii Sănătăţii va necesita circa doi ani

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că Legea Sănătăţii va necesita circa doi ani pentru implementare, fiind un cadru care stabileşte principiile, şeful statului apreciind că "transformările nu pot fi făcute peste noapte".

192 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Implementarea Legii Sănătăţii va necesita circa doi ani

Băsescu: Implementarea Legii Sănătăţii va necesita circa doi ani (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Dar cine spune ca sistemul trebuie creat într-un an? E la fel ca la Legea educaţiei. Important este să ai legea, pentru că această lege necesită multă legislaţie secundară. Trebuie să ai legea-cadru, legea care stabileşte principiile şi pe urmă se va dezvolta, într-un timp rezonabil, o legislaţie secundară, iar transformările nu pot fi făcute peste noapte", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat faptul că, la fel cum Legea educaţiei necesită ani de implementare, la fel şi Legea sănătăţii "va necesita, probabil, circa doi ani până va fi funcţională".

"Imaginaţi-vă licitaţiile pentru cei care vor face asigurările private, dacă aşa se va stabili până la urmă. Garanţiile care se vor cere pentru a fi asigurator privat - şi, că veni vorba de garanţii, vreau să ştiţi că în această lege este menţionat că nici un cetăţean asigurat al României nu poate fi refuzat la asigurare. Deci mai era o temă lansată - pe unii o să ne asigure, pe alţii nu. Deci este un proces, implementarea nu-i simplă, va dura un an, doi, şi nu se va termina până la alegeri, iar eu nu pot privi numai prin perspectiva alegerilor. Eu nu pot spune, vedem cât de rău merge sistemul de sănătate, care este nivelul de insatisfacţie, avem soluţia, dar hai să mai aşteptam un an, să treacă şi alegerile. Nu se poate aşa ceva", a conchis şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici