Video Băsescu: În România e un campionat al eludării taxelor. Nu se poate reduce CAS în acest an - VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la o conferinţă organizată de "Ziarul Financiar", că în economia românească este un campionat nedeclarat al eludării legilor fiscale şi că nu se poate reduce anul acesta CAS.

242 afișări

"În economia românească este un campionat nedeclarat al eludării legilor fiscale, fie că este vorba de plata accizei, plata CAS sau şomaj. Ideea care se propagă e ca instituţiile statului să-i prindă", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că nu se poate reduce CAS anul acesta fiindcă bugetul de stat nu-şi permite riscul unor accentuări de dezechilibre.

"(O reducere de - n.r.) 2% nu va fi un şoc să stimuleze buna credinţă. Va fi un mic sprijin pentru cei care plătesc", a mai spus preşedintele Băsescu, precizând însă, că o soluţie ar fi ca toţi agenţii economici să-şi plătească CAS, iar în acel moment contribuţia va fi redusă cu cel puţin 2%. "Dacă s-ar plăti obligaţiile la stat, Guvernul mâine ar reduce CAS", a mai spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici