Băsescu: Oradea, Târgu Jiu, Alexandria, Universitatea de Medicină Iaşi, echivalente lui "Spiru Haret"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că victime ale falsului în doctorate, masterate sunt şi studenţii de la stat, nu doar cei din sectorul privat, şi a menţionat că universităţi din Oradea, Târgu Jiu, Alexandria, Universitatea de Medicină din Iaşi sunt echivalentele lui "Spiru Haret".

49 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Oradea, Târgu Jiu, Alexandria, Universitatea de Medicină Iaşi, echivalente lui "Spiru Haret"

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Ca om care a citit toată expertiza Comisiei prezidenţiale, vă pot spune că victime ale falsului în diplome, în doctorate, în masterate sunt şi cei de la stat, nu numai cei din sectorul privat. Iar Oradea, Târgu Jiu, mai nou Alexandria, Universitatea de Medicină din Iaşi sunt echivalentele lui «Spiru Haret», oricât nu v-ar plăcea să auziţi acest lucru", a spus Traian Băsescu, în cadrul dezbaterii cu tema "Reforma structurală a societăţii româneşti. Modernizarea României prin educaţie".

El a arătat că dezvoltarea unui un nou proiect educativ, de transmitere de valori, competenţe şi cunoştinţe, care să dea şcolii româneşti o imagine modernă, adaptată nevoilor timpului nostru, flexibilizarea curriculei în acord cu interesele comunităţii locale sunt puncte cheie în formarea unor elevi deschişi spre lume, capabili să se integreze în societate şi pe piaţa muncii.

"Nu vom putea niciodată performa atât timp cât vom repeta aceleaşi soluţii rigide definite în laboratoare la centru şi atât timp cât nu vom lua în calcul existenţa unor planuri individualizate de învăţare. În acest sens, gradul de libertate pedagogică de care se bucură dascălii la clasă este fundamental", a mai arătat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici