Băsescu: Problemele din justiţie şi administraţie se pot rezolva doar prin reducerea de cheltuieli

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Braşov că problemele din justiţie şi din administraţia publică se pot rezolva doar prin reducerea de cheltuieli, apreciind că este greşită varianta de a nu se lucra lunar zece zile, variantă anunţată de ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

14 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Problemele din justiţie şi administraţie se pot rezolva doar prin reducerea de cheltuieli

Băsescu: Problemele din justiţie şi administraţie se pot rezolva doar prin reducerea de cheltuieli (Imagine: Mediafax Foto)

"Problemele din justiţie se pot rezolva în acelaşi mod în care se rezolvă în întreaga economie, adică prin reducerea de cheltuieli", a declarat presei Băsescu în cadrul unei vizite făcute la Uzina Roman SA Braşov.

În ceea ce priveşte problemele din administraţie Băsescu a spus că există două abordări pentru reducerea cheltuielilor, fie varianta reducerii de personal fie, varianta de lucru de 20 de zile din 30, pe aceasta din urmă considerându-o greşită.

"Mie mi se pare greşită varianta 20 de zile din 30, deoarece vor fi demotivaţi şi angajaţii buni. Această criză ne-a făcut poza exceselor din administraţie. Se poate face o selecţie corectă a personalului fără a ţine cont de influenţe politice sau altfel de influenţe", a spus Băsescu.

El a precizat că personal optează pentru o selecţie calitativă a angajaţilor deoarece interesul unui ministru, al unui primar sau al unui şef de agenţie este să aibă în jurul lui un personal bun pentru că, în caz contrar, tot el va avea probleme.

"Eu vreau să facem o selecţie calitativă de personal şi nu să le reducem salariile celor buni. E momentul selectării celor buni", a mai spus preşedintele Traian Băsescu.

El a spus că sunt multe comune unde există exces de personal şi care se confruntă o lipsă a standardului de personal.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a afirmat, marţi, că salariaţii din sectorul bugetar vor intra, între septembrie - noiembrie, în concediu fără plată, vor avea program de lucru redus la 6 ore sau vor munci efectiv mai puţin cu echivalentul a 10 zile, ceea ce va aduce o economie la buget de 0,3% din PIB.

Obligativitatea bugetarilor de a lua concediu fără plată 10 zile, în ultima parte a anului, va fi legiferată printr-un act normativ ce va fi introdus în pachetul de legi pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului, în prima parte a lunii septembrie, susţin surse ministeriale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici