Băsescu şi-a amintit la Congresul dascălilor de învăţătorii săi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Congresul cadrelor didactice, că nu există om care să nu îşi amintească numele învăţătorului său, şi a spus că el a avut doi învăţători, "doamna Olteanu" în clasa I şi "domnul Ichim", în clasa a II-a.

37 afișări
Imaginea articolului Băsescu şi-a amintit la Congresul dascălilor de învăţătorii săi

Preşedintele Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele a fost invitat la cel de-al XXX-lea Congres al cadrelor didactice din România şi al cadrelor didactice române de peste hotare, unde a susţinut un discurs.

Şeful statului le-a transmis participanţilor la eveniment, că are convingerea că nu există om care să nu îşi aducă aminte de numele învăţătorului său, deşi numele profesorilor poate le mai uită.

"Vă spun un lucru omenesc, toţi ne aducem aminte mare parte din dascălii pe care i-am avut în liceu, universitate, poate dascăli cu care unii au făcut doctorate, avem o memorie a trecutului şcolar, selectivă. Dar am convingerea că nu există om care să nu îşi aducă minte numele învăţătorului lui", a spus Băsescu.

Preşedintele a povestit că el a avut doi învăţători, astfel că îşi aminteşte de "doamna învăţătoare Olteanu", care l-a învăţat alfabetul în clasa I şi de "domnul Ichim", învăţătorul de la Şcoala "Costache Negruzzi" din Iaşi, din clasa a doua, care l-a învăţat tabla înmulţirii.

Preşedintele Băsescu le-a transmis dascălilor că, deoarece principalul obiectiv al acestui congres este formularea punctelor de vedere despre noua lege a învăţământului, îi asigură de faptul că toate amendamentele care se vor suprapune pe principiile semnate de toate partidele, organizaţiile profesionale, prin Pactul pentru Educaţie, vor fi preluate şi introduse în lege, la guvern existând totală deschidere pentru adoptarea acestor amendamente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici