Băsescu şi-a luat Dacia Duster "roşu foc", plătită de soţie - VIDEO, GALERIE FOTO

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat, joi, la Uzinele Dacia din Mioveni, pentru a-şi ridica personal maşina Dacia Duster pe care a achiziţionat-o soţia sa, el plecând spre Bucureşti la volanul noii sale maşini.

1646 afișări
Imaginea articolului Băsescu şi-a luat Dacia Duster "roşu foc", plătită de soţie - VIDEO, GALERIE FOTO

Băsescu şi-a luat Dacia Duster "roşu foc", plătită de soţie (Imagine: Ştefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

GALERIE FOTO

Noul SUV Duster intrat în proprietatea familiei preşedintelui Traian Băsescu a costat, conform declaraţiei acestuia, 71.242,24 de lei, fiind un Diesel 4x4 vârf de gamă. Ineditul noului automobil pe care Traian Băsescu îl va conduce de acum înainte constă în faptul că aceasta are culoare "roşu de foc", aşa cum o numesc lucrătorii de la Uzinele Dacia, această culoare fiind un cadou pe care uzina i l-a făcut şefului statului, în condiţiile în care această culoare nu este folosită pe linia de producţie a Duster.

După ce a făcut un tur al liniei de producţie, oficialii de la uzina Dacia l-au condus pe Traian Băsescu către locul în care se afla maşina sa. În aplauzele angajaţilor, Traian Băsescu s-a urcat pentru prima dată în noua sa maşină, a pornit motorul şi a executat o manevră de mers înainte şi una de mers înapoi.

După ce a coborât din maşină, şeful statului s-a declarat mulţumit de achiziţia făcută, apreciind că în mod categoric Dacia Duster este o maşină care merită cumpărată.

Traian Basescu la volanul Daciei Duster

Băsescu a vrut o culoare "care nu era în linia de fabricaţie"

Întrebat de jurnalişti de ce a ales culoarea roşie, şeful statului a spus că aşa i-a fost inspiraţia.

"Asta mi-a fost inspiraţia. Când m-a întrebat ce culoare, ştiam culorile pe care le vor scoate şi am vrut una care nu era în linia de fabricaţie", a explicat Băsescu.

El a mai arătat că în prima plimbare pe care o va face cu maşina o va lua pe soţia sa, întrucât ea a fost cea care a făcut plata, în cursul zilei de miercuri. Şeful statului a ţinut să sublinieze că soţia nu i-a făcut nicio surpriză plătind Dacia Duster. El a arătat că soţia sa a fost cea care a avut timp pentru a merge să facă ordinul de plată, contul din care s-a făcut plata fiind pe numele amândurora.

Video Ştirileprotv.ro

Întrebat de ziarişti care este cea mai importantă opţiune pe care ar trebui să o aibă o maşină, şeful statului a spus că aceasta este frâna. "Frâna este esenţială", a apreciat Băsescu.

El a arătat totodată că noul SUV Dacia Duster va rezista cu siguranţă la gropile de pe drumurile din România. "Dacă Dacia Logan, pe care eu o conduc de aproape doi ani, este în stare perfectă, atunci şi Duster-ul va fi într-o stare perfectă", a spus Traian Băsescu.

Întrebat de jurnalişti dacă îi va transmite preşedintelui Statelor Unite, Barack Obama, la întâlnirea de la Praga, că şi-a achiziţionat o Dacia Duster, Băsescu a spus râzând că Obama ar trebuie să afle de pe AFP acest lucru şi că ar trebui să fie informat asupra acestui aspect când va ajunge la Praga.

Băsescu nu renunţă la Logan

Şeful statului a menţionat că nu renunţă la Dacia Logan pe care o conduce în prezent. "Nu mi-a părut niciodată de bun gust să circul prin centrul Bucureştiului cu un 4x4. Voi continua să conduc Dacia Logan. Atunci când merg pe drumuri grele, la munte sau iarna, voi utiliza Dacia Duster", a spus şeful statului.

Băsescu a mai spus, răspunzând întrebărilor ziariştilor şi îndemnurilor lucrătorilor de la Dacia, că îşi va încuraja propriile fete să conducă Dacia Duster, precum şi pe toţi românii.

Traian Băsescu

Şeful statului a arătat că prezenţa sa la Uzinele Dacia s-a dorit a fi un semnal de încredere pentru producţia de la Dacia, nu numai pentru piaţa internă, cât şi pentru cea internaţională.

Şeful statului a ţinut să le mulţumească celor care au reuşit să lanseze primul SUV Dacia, el precizând că în cele câteva minute cât a stat în noua maşină a avut senzaţia că se află într-o maşină de calitate. Şeful statului a apreciat că succesul Duster va consolida marca Dacia în Europa şi în afara Europei şi a adăugat că în condiţiile în care Duster reprezintă un vârf al acestei serii, fiind al şaptelea tip de maşină Dacia fabricat, probabil va fi necesară pregătirea pentru o nouă serie.

Traian Băsescu a precizat că România a devenit cel mai mare centru logistic al grupului Renault -Nissan subliniind că acest lucru echivelază cu un export ridicat de componente, dar şi cu multe locuri de muncă în România.

Băsescu ar vrea să înlocuiască maşinile din coloana oficială cu modele Duster

Şeful statului a mai spus că, în momentul în care se va face reînnoirea grupului de maşini din coloana oficială a preşedintelui României, va cere specialiştilor să vadă dacă maşinile de teren actuale ar putea fi înlocuite cu Dacia Duster.

După ce a salutat muncitorii care i-au urat să-şi stăpânească sănătos noua maşină, şeful statului s-a urcat la volanul acesteia şi a pornit către Bucureşti, el urmând să conducă noul SUV Duster, potrivit propriei declaraţii, chiar până la Palatul Cotroceni.

Traian Băsescu

Autoturismul achiziţionat de familia Băsescu are culoare roşu-foc, preţul de 17.220 euro, cu TVA inclus, are motor diesel 1.5 DCI, 110 cai putere, euro 5, garanţie 3 ani sau 100.000 de kilometri. Este versiunea de top a modelului, iar şeful statului a primit cheia de la directorul general al Dacia, Jerome Olive.

Jerome Olive şi Traian Băsescu

Numărul provizoriu al maşinii este "AG 01 2010".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici