Băsescu spune că nu are de ce să îşi ceară scuze locuitorilor din Dăbuleni

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Râmnicu Vâlcea, că nu are motive să-şi ceară scuze locuitorilor din Dăbuleni, precizând că primarul acelei localităţi, la fel ca şi liderul PSD Mircea Geoană au înţeles greşit mesajul pe care l-a transmis în declaraţia de joi.

22 afișări
Imaginea articolului Băsescu spune că nu are de ce să îşi ceară scuze locuitorilor din Dăbuleni

Băsescu spune că nu are de ce să îşi ceară scuze locuitorilor din Dăbuleni (Imagine: Mediafax Foto)

De asemenea, Băsescu a ţinut să precizeze că el, pe vremea când era primar al Bucureştiului, a creat condiţii pentru ca producătorii de pepeni din Dăbuleni să-şi poată vinde producţia în Bucureşti.

El a fost întrebat la Râmnicu Vâlcea dacă se va duce, sâmbătă, la Dăbuleni, răspunzând negativ.

El a mai spus că locuitorii din Dăbuleni cunosc faptul că pe vremea când era primar al Bucureştiului le-a creat acestora condiţii pentru a-şi vinde marfa la Bucureşti.

Primarul oraşului Dăbuleni, social-democratul Nicolae Drăgoi, a depus, vineri, la Palatul Cotroceni, o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Băsescu, în care prezintă dezamăgirea locuitorilor din Dăbuleni faţă de cuvintele "jignitoare" ale şefului statului, prin care au fost numiţi "bostănari".

După ce a lăsat scrisoarea deschisă la Palatul Cotroceni, Drăgoi a precizat jurnaliştilor că aceasta cuprinde mesajul locuitorilor din oraşul Dăbuleni, care sunt supăraţi că şeful statului i-a făcut "bostănari".

"Ei nu sunt bostănari, sunt oameni muncitori, care l-au respectat tot timpul pe domnul preşedinte. Nu e posibil ca un preşedinte de ţară să jignească oamenii din Dăbuleni şi să-i facă bostănari", a spus primarul oraşului Dăbuleni.

El a arătat că locuitorii din Dăbuleni aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să prezinte scuzele sale în mod public pentru jignirile aduse.

"Traian Băsescu a fost la tuns de oi în Moldova şi noi, dăbulenii, nu l-am făcut cioban, cum ne-a făcut el pe noi bostănari", a spus Drăgoi jurnaliştilor.

Scrisoarea deschisă adresată preşedintelui Traian Băsescu are antetul Consiliului Local Dăbuleni şi este semnată de primarul Nicolae Drăgoi în numele celor 13.802 locuitori ai oraşului Dăbuleni.

"Dumneavoastră nu aveţi niciun drept să ne jigniţi. Noi nu v-am jignit niciodată. Ce găsiţi rău în faptul că avem o ocupaţie din care ne ducem existenţa? Este rău faptul că noi cultivăm pepeni şi astfel ne asigurăm traiul? De când vă permiteţi dumneavoastră să etichetaţi cetăţenii acestei ţări?", se arată în scrisoarea deschisă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că nu se dezice de responsabilităţile legate de menţinerea MCV, spre deosebire de liderul PSD Mircea Geoană, care, fiind "şef peste bostănărie", nu are responsabilităţi pentru întârzierea dosarelor politicienilor din Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici