Băsescu: Un obiectiv major în prima parte a lui 2011 este restructurarea sistemului de sănătate. Vezi aici declaraţiile preşedintelui

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la sediul CNAS, unde participă la evenimentul de lansare a versiunii centralizate a Sistemului Informatic Unic Integrat, că un obiectiv major al primei părţi a anului viitor o constituie restructurarea sistemului de sănătate, şeful statului explicând că circa 200 de spitale nu depăşesc rangul de capabilităţi de tratament şi intervenţie al unui dispensar.

33 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Un obiectiv major în prima parte a lui 2011 este restructurarea sistemului de sănătate. Vezi aici declaraţiile preşedintelui

Băsescu: Informatizarea are un rol important în modernizarea administratiei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Vezi aici declaraţiile preşedintelui:

  • Un obiectiv major în prima parte a lui 2011 este restructurarea sistemului de sănătate

"Trebuie să vă spun că obiectivul major al primei părţi a anului viitor este, în afară de informatizare, şi restructurarea sistemului de sănătate."

"Nu mai putem funcţiona cu un număr de spitale atât de mare, din care circa 200 de spitale nu depăşesc rangul de capabilităţi de tratament şi intervenţie al unui dispensar, doar că sunt mult mai mari şi cu consumuri mult mai mari."

  • Ar trebui introduse standarde de cost pentru serviciile de sănătate

"Nu pot să văd că la un spital din Iaşi aceeaşi proteză costă de zece ori mai puţin decât în altă parte. Este de neacceptat"

"Nu mai merge altfel decât cu deplină corectitudine şi cu administraţie corectă. Vă asigur căn nu avem altă soluţie. Modul de administrare balcanic al ţării nu mai poate continua"

"Felicit pentru introducerea genericelor ca prioritate în recomandările, în prescrierile care se compensează. Încă am neînţelegeri legat de unele programe naţionale care utilizează cele mai scumpe medicamente în condiţiile în care, în Europa, nici măcar ţările bogate nu-şi permit acest lucru şi garantează tratamente cu medicamente nu de ultimă oră, ci cu medicamentul precedent, iar diferenţa o achită cel care doreşte ultimul medicament.

Unora le poate părea cinică o astfel de abiorbare, iar eu spun că cinică este abordarea cu cel mai scump medicament. Rămân încă destul de mulţi oameni care nu pot beneficia de tratamente, exact pentru că se utilizează cele mai scumpe medicamente."

  • Guvernul ar cam trebui să dispară din CES

"Obiectivul major al anului viitor este să intrăm consistent în legislaţia muncii. Dacă anul acesta am avut alte priorităţi, noul Cod al muncii pentru flexibilizarea forţei de muncă trebuie să devină o realitate.

Avem nevoie de o nouă lege a sindicatelor, de o nouă lege a patronatelor, de o nouă lege şi un nou sistem de funcţionare al diverselor structuri care vizează munca şi piaţa muncii, inclusiv a faimosului Consiliu Economic şi Social, din care Guvernul ar cam trebui să dispară şi CES să rămână o zonă dedicată patronatelor, sindicatelor şi societăţii civile, alta decât sindicatele".

  • Băieţii ăştia, informaticienii, devin tot mai mult o avere pe care trebuie să o exploatăm

"Băieţii ăştia care ne par, aşa, oameni oarecare, dar care înţeleg ce se întâmplă cu sistemele informatice, devin tot mai mult o avere, pe care trebuie să o exploatăm, cu toată modestia pe care o au când îi vedem cum ne explică... Trebuie să le dăm atenţie, să-i preţuim şi să-i utilizăm, pentru că ne pot aduce servicii extraodinare chiar în modernizarea României.

Aştept cu nerăbdare să vedem eficienţa acestui sistem. (...) Aştept introducerea Cardului de sănătate la anul. Vreau să ştiţi că este fără posibilitate de extindere de termen. Vom constata că sistemul de sănătate, dincolo de medici, are nevoie şi de informaticieni şi de date de sinteză care să permită decizia".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici