Băsescu va circula cu o Dacie începând de mâine

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la Craiova, că "începând de mâine" va circula cu o Dacie pe care o va cere de la SPP, în loc de Volkswagen şi că va cumpăra numai produse româneşti, pentru a ajuta economia naţională.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu va circula cu o Dacie începând de mâine

Băsescu va circula cu o Dacie începând de mâine

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, după întâlnirea pe care a avut-o cu conducerea companiei Ford România, că recesiunea economică din Europa produce efecte negative şi asupra economiei naţionale prin scăderea exporturilor.

"Criza nu este generată de România. Dacă ne referim la Europa, ţările din zona euro au intrat în recesiune. A fost oficial anunţat. România exportă în aceste ţări. 80 la sută din producţia ţării se exportă în ţările intrate în recesiune. Într-o astfel de situaţie, este clar că şi România suportă efectele recesiunii pentru că se reduc importurile", a declarat Traian Băsescu.

El spune că prin intervenţia statului "în limitele legale" se poate ajuta la diminuarea efectelor pe care recesiunea din statele europene le produce şi asupra României.

"Ceea ce avem noi de făcut este ca prin intervenţia statului, în limitele legale, permise de statutul nostru de stat european, să ajutăm companiile să nu treacă la disponibilizări masive, atât cât o putem face pentru a diminua efectul recesiunii", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele României anunţă că va începe să conducă o Dacie şi va cumpăra produse româneşti pentru a ajuta economia naţională.

"Eu circul, când conduc eu, un Volkswagen. De mâine (n.r. - marţi), vă asigur că voi circula cu o Dacie. Tot de mâine, mă uit de zece ori atunci când fac cumpărăturile sâmbăta şi duminica, deci de săptămâna viitoare, să cumpăr roşii româneşti, lapte românesc, unt românesc. Aşa fiecare din noi poate ajuta economia românească", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului consideră că în situaţie de criză trebuie să fim "mai chivernisiţi".

"Mai fac un lucru, n-am să cumpăr decât ceea ce trebuie. În situaţie de criză, trebuie să chivernisim cu toţi mai bine În loc de zece becuri în casă, am să ţin două, că îmi ajung. Dacă nu cumva unul", a spus preşedintele Traian Băsescu.

Întrebat de ce nu achiziţionează o maşină Ford, Traian Băsescu a spus: "Pentru că nu l-aţi produs încă. Să ştiţi că Volkswagen-ul nu este al meu. Este al SPP. De mâine, le cer o Dacie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici