Băsescu: Vom continua ajustările de personal

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că în perioada următoare vor fi continuate ajustările de personal bugetar şi că nu vede de ce doctorii sau actorii ar mai accpeta sa fie bugetari.

49 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Vom continua ajustările de personal

Băsescu: Vom continua ajustările de personal (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Şeful statului a afirmat, întrebat fiind dacă noul acord de tip preventiv va cuprinde măsuri de disponibilizare a personalului, că nici în acordul trecut nu a fost un obiectiv major.

"Ce vă pot spune este că vom continua ajustările. S-a dovedit că avem excedent de cheltuieli de personal, nu atât prin veniturile pe care le utilizează fiecare, pe care le primeşte fiecare salariat din sectorul public, ci prin număr. Şi dacă accelerăm şi procesele de introducerea a serviciilor IT către populaţie, şi eu sper sfârşitul lunii martie să-mi permită să-mi plătesc cu cardul taxele pe anul 2011, este clar că se creează posibilitatea diminuării de personal", a declarat şeful statului.

El a menţionat că este unul dintre cei convinşi că medicii nu trebuie să aibe contractul spitalului şi "să nu fie un slujbaş de stat".

"Să ştie cât costă o consultaţie, cât costă o operaţie, ce se încadrează în pachetul garantat pentru populaţie, foarte bine, se prestează gratuit, plăteşte Casa, ce este peste plăteşte pacientul. Deci nu numai disponibilizările, dar şi procesle de modernizare ale sistemului de sănătate sunt o altă sursă. Nu văd de ce doctorii, de ce actorii ar mai accepta să fie bugetari", a mai spus preşedintele Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici