Baza Aeriană Bacău participă cu două elicoptere şi 30 de militari la un exerciţiu în Turcia

Treizeci de militari de la Baza Aeriană 95 Bacău participă, cu două elicoptere IAR 330 Socat, la un exerciţiu multinaţional de pregătire a personalului pentru misiunile de căutare şi salvare prin luptă, care se desfăşoară în Turcia şi la care participă soldaţi din alte cinci ţări.

183 afișări
Imaginea articolului Baza Aeriană Bacău participă cu două elicoptere şi 30 de militari la un exerciţiu în Turcia

Baza Aeriană Bacău participă cu două elicoptere şi 30 de militari la un exerciţiu în Turcia (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Baza 3 Aeriană Konya din Turcia găzduieşte exerciţiul multinaţional "Işik-2015", la care participă peste 280 de militari şi 12 aeronave aparţinând Forţelor Aeriene din şase state: SUA, Spania, Turcia, Ungaria, Azerbaijan şi România.

România este reprezentată de Detaşamentul de elicoptere Socat Dislocabil al Bazei 95 Aeriană Bacău şi Detaşamentul căutare-salvare prin luptă, format din 30 de militari.

"Exerciţiul multinaţional are ca obiectiv principal pregătirea personalului în executarea misiunilor de căutare şi salvare prin luptă. Baza 95 Aeriană Bacău participă cu două elicoptere IAR 330 Socat şi 30 de militari", se arată într-un comunicat al Bazei Aeriene Bacău.

Pregătirea celor peste 280 de militari, din cele şase ţări participante, se va încheia în 10 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici