Bazac: Mortalitatea cauzată de virusul gripei porcine este de 1,7% din numărul bolnavilor

Mortalitatea cauzată de virusul gripei porcine este de 1,7% din numărul bolnavilor, în timp ce decesele înregistrate în urma gripei sezoniere reprezintă doar 0,1%, a declarat, duminică, la Guvern, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, care a atras atenţia că virusul este extrem de puternic.

44 afișări
Imaginea articolului Bazac: Mortalitatea cauzată de virusul gripei porcine este de 1,7% din  numărul bolnavilor

Bazac: Mortalitatea cauzată de virusul gripei porcine este de 1,7% din numărul bolnavilor

"Atrag atenţia opiniei publice că virusul este în continuare extrem de puternic. Dacă se calculează mortalitatea, vom constata că la 3.278 de cazuri au fost 48 de decese, deci mortalitatea este de aproape 1,7%, în condiţiile în care mortalitatea prin gripa sezonieră este de 0,1%", a spus Bazac.

Potrivit ministrului, au fost înregistrate şi primele cazuri în state europene, precum Finlanda, Norvegia şi Polonia, iar în Statele Unite ale Americii cazurile s-au dublat în ultimele 48 de ore, numărul bolnavilor crescând de la 896, vineri, la 1.639 duminică.

El a amintit populaţiei că măsurile de igienă personală sunt cele care pot împiedica apariţia virusului în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici