Beach-barurile ar putea dispărea de pe plajele litoralului românesc

Beach-barurile aflate pe litoralul românesc ar putea dispărea din următorul sezon estival dacă propunerea făcută, miercuri, la Constanţa, de către Iulian Buştiuc, reprezentant al Departamentului de Control al Guvernul, va fi pusă în practică.

44 afișări
Imaginea articolului Beach-barurile ar putea dispărea de pe plajele litoralului românesc

Beach-barurile ar putea dispărea de pe plajele litoralului românesc (Imagine: Mediafax Foto)

Iulian Buştiuc a participat, miercuri, la o conferinţă de presă la Prefectura Constanţa, împreună cu Lucia Varga, secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului şi şeful Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, Gheorghe Babu, pentru a prezenta rezultatele controlului efectuat pe plajele din Mamaia şi Constanţa.

Babu a afirmat că un beach-bar demolat în urmă cu zece zile de pe plaja din Mamaia, de către DADL, pentru că era amplasat ilegal, a fost ridicat din nou, iar conducerea Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral trebuie să intervină încă o dată pentru dărâmarea acestuia.

Reprezentantul Departamentului de Control al Guvernul, Iulian Buştiuc, a spus că trebuie făcută ordine şi în privinţa construcţiilor ilegale de pe plaje.

"Vom face propuneri de desfiinţare a tuturor acestor construcţii care există pe plaje şi sper să se aprobe. Nu avem nevoie de beach-baruri, nu avem plaja atât de lată încât oboseşte turistul să ajungă până la prima terasă. Să fie pe plajă doar ce ajută într-adevăr turistul din punct de vedere al serviciilor. Restul sunt interese", a declarat Iulian Buştiuc.

El a mai spus că pe lângă beach-baruri amplasate ilegal mai sunt şi construcţiile care depăşesc spaţiul legal alocat.

"Mai sunt construcţii pe plaje, care depăşesc cu mult acea suprafaţă de 20 de metri pătraţi, care este dată în conformitate cu legea. S-a ajuns la 300 - 400 de metri pătraţi, sunt adevărate restaurante pe plajă", a explicat reprezentantul Departamentului de Control al Guvernului.

El susţine că va înainte propunerea de desfiinţare a beach-barurilor ministerelor Mediului, Turismului, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Conducerea Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral va continua demolarea construcţiilor ilegale de pe plaje după ce va avea o hotărâre definitivă şi irevocabilă din partea instanţei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici