Bebeluşul uitat în incubator e stabil, respiră singur

Starea generală a bebeluşului operat, luni, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", după ce a suferit arsuri profunde fiind uitat în incubator, este stabilă, micuţul respiră singur, se alimentează şi primeşte tratament general specific, fiind atent supravegheat la Terapie Intensivă, unde este internat.

210 afișări
Imaginea articolului Bebeluşul uitat în incubator e stabil, respiră singur

Bebeluşul uitat în incubator e stabil, respiră singur (Imagine:Arhiva Mediafax Foto)

Nou-născutul este internat în Unitatea de Terapie Intensivă Nou-Născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti şi este îngrijit de o echipă interdisciplinară (chirurgie plastică, terapie intensivă şi terapie intensivă nou-născuţi), informează, marţi după-amiază, spitalul de copii.

Potrivit sursei citate, copilul respiră spontan, se alimentează şi primeşte tratament general suportiv şi specific pentru starea post-arsură şi tratament local zilnic sau de două ori pe zi.

Bebeluşul este monitorizat zilnic, biochimic şi hematologic.

Copilul este atent supravegheat de echipa medicală din cadrul Spitalului "Grigore Alexandrescu", potrivit sursei citate.

Managerul Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu", Dan Enescu, a declarat, marţi dimineaţă, pentru MEDIAFAX, că starea sănătăţii bebeluşului este bună, iar de luni seară este hrănit natural de mama sa.

Enescu afirma însă că prognosticul rămâne rezervat.

Bebeluşul a fost supus, luni dimineaţă, unei intervenţii de transplant pe 18 la sută din suprafaţa corpului. El a suferit arsuri după ce a fost uitat în incubator de o asistentă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Maternitatea "Bucur".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici