Becali cere ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara

Judecătoria sectorului 1 judecă, marţi, o nouă o cerere de a lui George Becali de a-i fi ridicată interdicţia de a părăsi ţara, depusă la instanţă în 3 iunie.

21 afișări
Imaginea articolului Becali cere ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara

Becali cere ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Săptămâna trecută, George Becali a făcut o cerere de ridicare a măsurilor impuse de controlul judiciar, după ce la sfârşitul lunii trecute şi-a retras de pe rol o solicitare asemănătoare.

Potrivit rezultatelor parţiale de la alegerile de duminică, Becali a obţinut un mandat de europarlamentar, fiind propus candidat pe listele PRM în timp ce se afla în arest preventiv.

Gigi Becali a obţinut, la aceeaşi instanţă, posibilitatea de a merge în campania electorală, în ţară. În 7 mai, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a admis în parte un capăt de cerere a lui Gigi Becali, candidat PRM la europarlamentare, de a-şi face campanie electorală în ţară, respingând solicitarea acestuia de a pleca în străinătate.

Judecătoria sectorului 1 i-a impus lui Gigi Becali ca înainte cu 24 de ore de a pleca din Bucureşti sau judeţul Ilfov să anunţe autorităţile judiciare în legătură cu destinaţia sa.

Hotărârea a fost atacată cu recurs care s-a judecat, o săptămână mai târziu, la Tribunalul Capitalei, instanţa menţinând decizia judecătoriei.

În motivarea deciziei Judecătoriei sectorului 1 se arăta că lui Becali i s-au ridicat parţial interdicţiile doar în vederea exercitării în mod corespunzător a dreptului constituţional de a fi ales, orice candidat având dreptul de a-şi face campanie electorală.

Gigi Becali a participat, în 16 mai, la Iaşi la manifestările legate de Ziua Europei, după care a fost prezent, alături de liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, la o acţiune electorală a acestei formaţiuni politice.

În urmă cu aproximativ două luni, în 17 aprilie, Gigi Becali părăsea arestul preventiv, după ce a fost eliberat sub control judiciar, instanţa Tribunalului Bucureşti admiţând recursul acestuia împotriva deciziei Judecătoriei sectorului 1 - care apreciase că nu se modificase temeiul legal care a stat la baza arestării lui Becali, cu atât mai mult cu cât în dosar mai fuseseră arestate alte persoane. Becali este acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal, faptă pedepsită cu închisoare de la şapte la 15 ani (dacă fapta este săvârşită prin simularea de calităţi oficiale, prin răpire, de o persoană înarmată, de două sau mai multe persoane împreună sau dacă în schimbul eliberării se cere un folos material sau orice avantaj).

Potrivit anchetatorilor, Gigi Becali le-a cerut gărzilor sale să-i găsească pe cei care i-au luat autoturismul, să-i ducă la sediul PNG, unde hoţii au fost puşi să dea declaraţii scrise, în care consemnau că ei sunt cei care au furat Mercedesul finanţatorului şi că nu vor reclama Poliţiei faptul că au fost urmăriţi cu maşinile, urcaţi cu forţa în vehicule şi duşi în Pipera. Unul dintre hoţi a fost împuşcat, glonţul de cauciuc fiind scos din piciorul victimei la barul din Pipera, care de fapt este sediul Partidului Noua Generaţie (PNG).

Instanţa i-a impus lui Gigi Becali să nu părăsească Bucureştiul sau judeţul Ilfov fără o încuviinţare prealabilă din partea anchetatorilor, să se prezinte ori de câte ori este citat la instanţă sau la Parchet şi să nu se apropie de părţile vătămate din dosar, de martori sau de cei "alături de care a comis fapta".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici