Bercea Mondial va fi cercetat în libertate, cu interdicţia de părăsire a localităţii

Magistraţii Tribunalului Olt au admis, joi, cererea lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi localitatea, în dosarul în care este acuzat că şi-ar fi înjunghiat un nepot, sentinţa nefiind însă definitivă.

240 afișări
Imaginea articolului Bercea Mondial va fi cercetat în libertate, cu interdicţia de părăsire a localităţii

Bercea Mondial (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Carmen Marinescu, judecător la Tribunalul Olt, a admis, joi, cererea lui Sandu Anghel privind înlocuirea măsurii de arestare prevenitivă cu interdicţia de a părăsi localitatea, după ce marţi instanţa a rămas în pronunţare.

Sentinţa nu este însă definitivă, ea putând fi atacată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt în 24 de ore.

În cadrul şedinţei de marţi, au fost audiaţi cinci martori, printre care unul având identitate protejată, dar şi fostul avocat al lui Bercea Mondial, Cristinel Necula.

"În acea seară, eram de serviciu la bar, făceam două cafele, iar la un moment dat am auzit scandal. L-am văzut pe Ionuţ Anghel împingându-se cu unul, despre care am aflat ulterior că este unul dintre copiii lui Sandu Anghel. În timpul incidentului, am văzut o armă, dar nu vă pot spune dacă era cuţit sau briceag. Arma era folosită de Grinică, băiatul cel mic al lui Bercea", a declarat, marţi, în faţa instanţei, barmaniţa localului în care s-a petrecut scandalul.

Potrivit martorilor, în faţa instanţei, Florin Anghel, zis Băsică, unul dintre fiii lui Bercea, a început să plângă.

"Fraţii mei mai mici nu s-au dus la şcoală, nu mai e ce-a fost odată. Vă rog frumos, doamnă preşedintă, admiteţi cererea lu' tata, ca să fim şi noi o familie cum am fost la început", a spus Florin Anghel.

Judecătorul a cerut evacuarea din sală a mamei lui Bercea, după ce a strigat către instanţă că fiul ei este nevinovat şi că a tulburat şedinţa. Femeia s-a ridicat în picioare şi a arătat către Grinică Anghel: "El l-a tăiat pe ăla (arată către Ionuţ Anghel). Din cauza lui este fiu-meu în puşcărie, ăsta, handicapatul ăsta".

După ce au fost audiaţi martorii, Sandu Anghel s-a adresat instanţei, spunând: "Doamnă preşedintă, dacă din cei 15 martori care au fost audiaţi, niciunul nu spune că l-am tăiat eu, dacă şi victima spune la fel, de ce mai stau în închisoare? Vreau să fiu judecat în stare de libertate, sunt nevinovat. Oi fi făcut eu altele, dar nu l-am tăiat eu pe nepotul meu".

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, a fost arestat preventiv în 20 februarie, într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care în urma incidentului a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici