Berceanu critică lucrările de reabilitare a liniilor de tramvai din Iaşi, executate de primărie

Ministrul Transporturilor Radu Berceanu a declarat, la Iaşi, că e nemulţumit de lucrările de reabilitare a liniilor de tramvai din municipiul Iaşi situate pe drumurile naţionale ce trec prin oraş pentru că şinele au fost amplasate prea sus, iar costurile pentru refacerea drumurilor vor fi mai mari.

18 afișări
Imaginea articolului Berceanu critică lucrările de reabilitare a liniilor de tramvai din Iaşi, executate de primărie

Berceanu critică lucrările de reabilitare a liniilor de tramvai din Iaşi, executate de primărie (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Berceanu a spus că în urma unor lucrări realizate de municipalitatea ieşeană liniile de tramvai au fost amplasate prea sus, iar din acest motiv vor trebui alocaţi mai mulţi bani pentru reabilitarea tronsoanelor respective care sunt situate pe drumurile naţionale şi care sunt administrate de Ministerul Transporturilor.

"Este o situaţie unică în Europa: Ministerul Transporturilor trebuie să repare drumuri cu linii de tramvai pe mijloc şi să facă trotuare cu pavele. Dar aceasta e situaţia. Din păcate, liniile de tramvai nu au fost puse cum trebuie, iar din acest motiv preţul pentru refacerea drumurilor va fi mai mare. Vom face lucrări de calitate de tronsoanele respective. Este vorba în total de 16,7 kilometri. Nu e vorba să facem lucrări de la zero, dar e greu pentru că lucrăm în interiorul oraşului", a mai spus Radu Berceanu.

El a afirmat că Iaşiul este singurul oraş în care Ministerul Transporturilor "lucrează consistent în interior".

"În Craiova, spre exemplu, nu există un metru pe care să-l lucreze ministerul. Asta e situaţia, însă soluţia cu înălţarea şinei de tramvai înseamnă că vom cheltui mai mulţi bani. Cei de la primărie credeau că venim noi şi turnăm un strat de trei centimetri de asfalt. Nu vom face aşa, vă promit că vom face o lucrare serioasă", a adăugat ministrul Radu Berceanu.

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a declarat în mai multe rînduri că reabilitarea DN 24 şi DN 28 care străbat oraşul nu intră în competenţa primăriei, motivând că drumurile respective sunt administrate de Ministerul Transporturilor.

În urmă cu câteva luni, municipalitatea a început lucrări ample pentru schimbarea căii de rulare de pe drumurile respective, acestea fiind în prezent în curs de finalizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici