Berlin a inaugurat noul aeroport Brandenburg după o aşteptare de nouă ani. Activiştii pentru mediu au găsit o metodă inedită de a protesta

  • În Berlin a fost inaugurat noul aeroport după nouă ani de întârziere
  • 6 miliarde de euro a costat Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt
  • Activiştii au protestat îmbracaţi în pinguini
174 afișări
Imaginea articolului Berlin a inaugurat noul aeroport Brandenburg după o aşteptare de nouă ani. Activiştii pentru mediu au găsit o metodă inedită de a protesta

Sursa foto: Mediafaxfoto

Tu ai aşteptat ani de zile să fie gata metroul din Drumul Taberei sau podul Ciurel, dar până şi la nemţi se mai întâmplă. Noul aeroport “aterizează” la Berlin cu nouă ani întârziere şi cu un buget care îl depăşeşte mult pe cel iniţial. Au început lucrările pentru Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt în 2006 şi ar fi trebuit să fie gata în 2011. De şase ori au amânat autorităţile deschiderea aeroportului de şase miliarde de euro. Şi când în sfârşit a fost dat în folosinţă, suntem în mijlocul unei pandemii, zborurile sunt puţine şi toată industria aviatică o duce rău.

ENGELBERT LUETKE-DALDRUP, CEO Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt: În sfârşit putem da aeroportul în folosinţă. Berlin şi Brandenburg au o nouă poartă către lume. A fost un drum lung, nu a fost uşor, toţi cei care sunt azi aici ştiu asta. De aceea nu petrecem azi, doar deschidem. 

Activiştii sunt şi ei nemulţumiţi de noul aeroport pentru că poluează. Aşa că au protestat îmbracaţi în…pinguini.

Protestatar: Suntem îmbracaţi în pinguini pentru că pinguinii sunt păsări care nu pot zbura. Trebuie să rămână la sol, exact ca noi. Avem alte posibilităţi să ajungem din punctul A în punctul B în Europa, cu trenul sau cu autobuze. Dar să zburăm cu avioane prin Europa sau chiar în Germania nu este o soluţie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici