Bilanţul exploziei de la Maternitatea Giuleşti: 3 bebeluşi au murit iar alţi 8 au arsuri pe 50% din corp - VIDEO

Cei trei bebeluşi decedaţi în urma exploziei de la Giuleşti au murit la maternitate, alţi opt nou-născuţi au fost duşi la Spitalul Grigore Alexandrescu în stare foarte gravă, având arsuri peste 50% din suprafaţa corpului, conform unor surse apropiate anchetei.

124 afișări
Imaginea articolului Bilanţul exploziei de la Maternitatea Giuleşti: 3 bebeluşi au murit iar alţi 8 au arsuri pe 50% din corp - VIDEO

Bilanţul exploziei de la Maternitatea Giuleşti: 3 bebeluşi au murit iar alţi 8 au arsuri pe 50% din corp (Imagine: Liviu Untaru/Mediafax Foto)

În urma exploziei de luni de la Maternitatea Giuleşti au murit trei bebeluşi, a declarat subsecretarul de stat Raed Arafat.

Confor unor surse apropiate anchetei, cei trei bebeluşi au murit la Maternitatea Giuleşti, la scurt timp după explozie.

Ceilalţi opt nou-născuţi au fost duşi la Spitalul Grigore Alexandrescu, în stare foarte gravă, având arsuri peste 50% din suprafaţa corpului.

Toţi copiii răniţi au acelaşi tip de arsură, pe aceeaşi suprafaţă de corp, ceea ce indică ipoteza producerii unei explozii, conform surselor citate.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că cei trei bebeluşi care au murit au fost identificaţi, astfel încât să le fie anunţate familiile.

Maternitatea Giuleşti a fost pusă sub alertă imediat după explozie, fiind chemate echipe suplimentare, de acasă, a adăugat Arafat.

Video Stirileprotv.ro

Potrivit acestuia, au fost mobilizate incubatoare şi ventilatoare care vor fi aduse de la Spitalul Budimex la Grigore Alexandrescu.

De asemenea, au fost evacuate gravidele aflate în travaliu, fiind scoase din spital cinci femei care au fost duse la Spitalul Filantropia, a mai spus subsecretarul de stat.

Totodată, s-a decis evacuarea totală a spitalului, unde mai sunt 26 de mame gravide şi cinci femei care tocmai au născut prin cezariană, a mai adăugat Arafat.

La faţa locului sunt cinci ambulanţe de prim ajutor, cinci autospeciale de transport pacienţi, patru autospeciale de urgenţă, o ambulanţă de transport neonatal, un echipaj de descarcerare şi mai multe ambulanţe Sabyc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici