Bild: autorităţile ruse au tăiat încălzirea în închisori pentru ca deţinuţii să meargă să lupte în Ucraina

  • Temperaturile au coborât până la -35°C în multe părţi ale Rusiei.
  • e pare că Vladimir Putin a decis să folosească vremea rece pentru a-şi reface trupele slăbite din Ucraina.
  • ulte colonii îşi opresc încălzirea pentru ca prizonierii să fie mai dispuşi să meargă la război.
630 afișări
Imaginea articolului Bild: autorităţile ruse au tăiat încălzirea în închisori pentru ca deţinuţii să meargă să lupte în Ucraina

Bild: Autorităţile ruse au tăiat încălzirea în închisori pentru ca deţinuţii să meargă să lupte în Ucraina

„Din acest motiv, tocmai şi-au oprit încălzirea la temperaturi sub zero grade”, a declarat pentru publicaţia germană Bild Olga Romanova, fondatoarea proiectului Sitting Russia. „Astfel, condiţiile din închisori trebuie să devină insuportabile, pentru ca bărbaţii de acolo să plece în Ucraina”, spune Romanova.

„În Rusia există trei grupuri pentru care majoritatea oamenilor nu au nicio compasiune atunci când mor pe front. Acestea sunt prizonierii, minorităţile [naţionale] care trăiesc în regiuni sărace, departe de Moscova, şi noii, cetăţeni. Atâta timp cât aceste trei grupuri luptă şi mor în Ucraina, Putin poate crea iluzia normalităţii pentru restul.

În general, succesul unităţilor de prizonieri este destul de limitat, după cum putem vedea şi din evenimentele actuale de pe front. Prizonierii sunt pur şi simplu trimişi în masă pe linia frontului din Ucraina şi sacrificaţi acolo”.

Potrivit Romanovei, femeile prizoniere sunt recrutate din ce în ce mai des în închisorile ruseşti. Aproximativ 1.000 de femei ruseşti luptă în prezent în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici