Biletele şi abonamentele RATB, mai scumpe începând de vineri

Preţul biletelor şi abonamentelor pe mijloacele de transport în comun ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) va fi majorat, începând de vineri, potrivit proiectului de hotărâre aprobat de consilierii municipali cu două săptămâni în urmă.

125 afișări
Imaginea articolului Biletele şi abonamentele RATB, mai scumpe începând de vineri

Biletele şi abonamentele RATB, mai scumpe începând de vineri

Astfel, din 1 februarie, preţul unui bilet cu o călătorie va creşte cu 18,18 la sută, de la 1,1 lei la 1,3 lei, iar la abonamentele nominale creştererile diferă.

Un abonament pentru o linie integral urban va creşte de la 25 lei/lună la 30 lei/lună (creşterea fiind de 20 la sută), pentru două linii integral urban preţul ar urma să crească de la 30 lei/lună la 35 lei/lună (creştere 16,66 la sută), iar un abonament general integral urban ar urma să fie scumpit cu 25 de procente, de la 40 lei/lună la 50 lei/lună.

În ceea ce priveşte preţul pentru abonamentele fracţionate, acesta va creşte cu 14,29 la sută în cazul celor de o zi nenominal urban, adică de la şapte la opt lei, cu 13,33 la sută pentru abonamentele de şapte zile nominale urban, respectiv de la 15 la 17 lei şi cu 13,64 la sută pentru abonamentele pentru 15 zile nominale urban, adică de la 22 la 25 lei.

De asemenea, RATB va emite, în paralel cu titlurile comercializate până acum, un abonament lunar nenominal (o linie, două linii, general), pentru a nu se mai solicita informaţii cu privire la nume, prenume, CNP şi pentru a se respecta principiul confidenţialităţii datelor personale în momentul achiziţionării produselor tarifare, acesta fiind transmisibil.

În cazul abonamentelor nenominale, preţurile vor fi 40 de lei/lună pentru o linie integral urban, 50 de leil/lună pentru două linii integral urban şi 80 de leil/lună pentru integral urban.

Totodată, va fi majorată şi suprataxa, de la 40 la 50 lei/caz, creşterea fiind de 25 de procente.

RATB estima, prin proiectul înaintat consilierilor municipali, că sporul lunar de încasări obţinut în urma aplicării acestor tarife va fi de 3.040,17 mii lei, reprezentând un indice mediu de creştere de 120,97 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici